BComú apuja un 40% el sou de Colau

BComú ha apujat el sou de l’alcaldessa en 900 euros, mentre que els regidors guanyaran 600 extra (27%)

Barcelona en Comú ha decidit afegir un complement al sou màxim que establia el Codi Ètic de la formació, que s’aplicarà només a l’alcaldessa, als regidors i als comissionats de l’Ajuntament de Barcelona. Segons ha avançat El País, el partit ha apujat 900 euros el sou de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el que suposa un augment del 40% respecte al passat mandat. Pel que fa als regidors, cobraran 600 euros extra (+27%), mentre que els comissionats percebran 300 euros de més (+13%). No tindran dret a cap plus els alts càrrecs, com caps de gabinet, assessors i directors d’àrea. 

Fonts del partit han confirmat al TOT Barcelona que la decisió la va prendre la Coordinadora de Barcelona en Comú –l’òrgan de direcció, per sobre del plenari de militants– el passat dilluns 15 de juliol. Expliquen també que s’ha aplicat “l’actualització de l’IPC dels 4 anys passats” als 2.200 euros nets al mes que fixa el Codi Ètic, pel que ara serà de 2.291 euros per 14 pagues anuals.

El partit justifica els complements assegurant que estar a primer línia de la política és una activitat molt exigent i que els regidors pràcticament no tenen temps ni de preparar-se la carmanyola. Aquesta reflexió, però, ja els la va fer l’oposició fa 4 anys, quan els comuns van intentar aprovar al ple del cartipàs de 2015 una reducció generalitzada del sou de tots els regidors del consistori. Davant la negativa de la resta de grups, els càrrecs de BComú va limitar el seu sou a 2.200 euros al mes lliurant l’excedent salarial a un fons social del partit.

“Excepcions” per poder fitxar Subirats i Martí

Portaveus de BComú també reconeixen que el passat mandat “es van aprovar algunes excepcions” i diversos càrrecs de responsabilitat van cobrar el salari complet que preveu la institució, per exemple diversos comissionats com Joan Subirats o Lluís Gómez i l’exgerent municipal Jordi Martí. Aquest mandat, en canvi, s’aplicarà el codi ètic íntegrament a tots i cadascun dels 10 electes, assegura el partit. Un altre canvi destacat és que ara tots els comuns, indistintament de les sigles de procedència política (ICV, EUiA…), entregaran l’excedent salarial a la confluència (BComú).

“Han caigut totes les caretes”

El regidor de JxCat, Jordi Martí, ha denunciat que tot just ha començat el mandat i “ja han caigut totes les caretes” dels comuns. L’augment del 40% del sou de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el pacte entre BComú, PSC i el partit de Manuel Valls per donar la presidència del districte de Sarrià-Sant Gervasi a Eva Parera són mostra que “el Codi Ètic dels comuns és tant flexible i voluble” com un xiclet. “A les poques setmanes d’iniciar-se el nou mandat ja s’apugen el sou, i ho fan en el súmmum del postureig, tot justificant-lo per la necessitat de conciliar la vida familiar amb el càrrec”, ha dit Martí.

 

Més informació

Comentaris

  que maca 26/07/2019 10:17 am
  amb sororitat, tu.
  Avia 26/07/2019 10:55 am
  Molt adequat si l,Alcaldessa fos eficient i no demagoga d,aparador. No soc contraria a que els politics cobrin un bon sou, pero els eficients, aquesta Sra. Alcaldessa que em fa vergonya que em represienti no s,ho mereix.
  el mussol emprenyat 26/07/2019 10:56 am
  aquests eren els de la nova politica. Ja! quan vist el percal no els treus de la cadira ni amb salfuman
  Sous ètics. 26/07/2019 12:02 pm
  El codi ètic l'apliquen pel fet que són conscients del seu baix nivell i de l'evident manca de rendiment? Quina colla... En Valls, el pobre, com pagarà el casament?
  Serafí Bandarra i Grataconys 26/07/2019 12:21 pm
  ¡Bandarra!
  PAH 26/07/2019 12:22 pm
  tens un morro que te'l trepitges. Ja no te'n recordes de la gent que ho passa malament. Els vas utilitzar quan et convenia i ara una bona coça! Hipòcrita!!
  Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU UN CATALÀ EMPRENYAT 26/07/2019 2:17 pm
  ADA COLAU ALCALDESSA DE BARCELONA de Barcelona en XComú , ufa tot PER LA PASTA .uNA PUJADA DE SOU DEL 40% Recorda a Quim Torra tambe es va Pujar el Sou i molt EL Alcalde de Cardedeu tambe es Puja el sou TOT U FAN PER LA PASTA No per la gent SON UNS JUDAS La putada es QUE E.R.C. Li aproba tot lo que vol ADA COLAU Treballen per ELLA .Quina Vergonya con sonar suport a Pedro Sanchez cuan no fa cap falta feru ..
  Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU UN INDEPENDENTISTA CATALÀ EMPRENYAT 26/07/2019 7:35 pm
  Lo que vol ella i tots els politics son bons sous , privilejios viure del cuento .ELS SENSE SOSTRE Que Mal Viuen als Carrers de Barcelona ques fotin deu pensar la Alcaldessa primer es ella .TOT PER LA PASTA ..
  El raro 27/07/2019 7:33 am
  Ben fet! no veieu com va vestida? Si no en té ni cinc!
  El raro 27/07/2019 7:34 am
  Ben fet! no veieu com va vestida? Si no en té ni cinc!
  Pere 27/07/2019 11:44 am
  Bufffff, como ya estas colocada ahora a vivir, mierda de canvio, no tenis dignidad, si cuando llegais al poder lo veis todo podrido y sin poder hacer nada, siempre hay una solucion, decirlo, hacerlo publico y renunciar. Eso sí vuelves al paro, pero no te has vendido al poder. Mierda de poder. Mierda de ambincion.

Nou comentari