Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La nova llista dels comuns incorpora la mà dreta d’Asens i manté vacant el número 8
  • CA

La nova llista dels comuns sense Gala Pin i Mercedes Vidal, que van anunciar ahir la seva retirada de la candidatura, compta ja amb una incorporació , el sociòleg Marc Serra, assessor del tinent d’alcalde Jaume Asens. I manté buida la vuitena plaça, a la recerca d’una persona que hi encaixi. No es tracta d’una mera traslació cap endavant, no corren cap amunt els candidats en el mateix ordre que tenien, sinó que hi ha moviments i per tant també hi ha beneficiats i damnificats. Les tres primeres posicions, amb Ada Colau, Joan Subirats i Janet Sanz, són les úniques que es mantenen intactes. 

L’actual regidora de l’àrea de Feminismes, Laura Pérez, veu recompensat ser una de les 3 úniques electes del grup municipal de Colau que continuen el proper mandat. Avança dues posicions i ocuparà el número 4, abans assignat a Jaume Asens. El tinent d’alcalde també ha deixat la llista de BComú pel 26-M per presentar-se candidat a les eleccions al Congrés d’aquest 28 d’abril. Encara no ha deixat el càrrec a l’Ajuntament, com li va retreure ahir l’oposició, tot i que fonts del partit situaven la formalització del relleu a l’abril.

[r:1]

També ascendeix Jordi Martí, gerent municipal i exdirigent del PSC: puja tres llocs de cop, del 8 al 5. La seva experiència de govern, com a polític primer sota una altra sigla i com a alt tècnic ara amb els comuns, intentarà contrarestar la pèrdua de dues regidores als primers llocs. Qui surt menys ben parada és la diputada Lucía Martín, fitxatge de la llista, que perd el número 5 i aterra al 6 per cedir pas a Pérez i Martí. En canvi, el regidor de Presidència i Energia, Eloi Badia, surt reforçat amb els canvis i puja del 9 al 7, assegurant-se la revàlida de l’acta de regidor. Home fort del partit i també regidor de Gràcia, Badia ha capitanejat els intents fallits de municipalització del subministrament d’aigua, ha pilotat a la pràctica la presidència del govern metropolità i ha hagut de lidiar amb la mobilització gracienca per l’alzina i les casetes centenàries d’Encarnació.

El número 8, sorprenentment, es manté vacant. El partit assegura que està estudiant qui l’ocuparà i que el procés necessitarà “uns dies”. En canvi el 9 sí que té titular. Es tracta del sociòleg Marc Serra, activista veïnal al Poble Sec i assessor principal de Jaume Asens a la quarta tinència. Al seu CV també destaca que havia treballat a l’Observatori DESC, el bressol de la PAH del que prové bona part de la cúpula dels comuns. Finalment la desena plaça també canvia de mans i se l’emporta la comissionada de Salut, Gemma Tarafa, que al febrer ocupava el número 12. 

[r:5]

L’ordre dels següents candidats de la llista, amb menys possibilitats d’aconseguir plaça de regidor, mostra alguna variació però poc vistosa. Els consellers tècnics dels districtes d’Horta-Guinardó i Ciutat Vella, Pau González i Jordi Rabassa, es mantenen impertèrrits als llocs 11 i 15 respectivament. El tècnic de la FAVB d’origen canari Ancor Mesa (Podem) –un fitxatge que ha passat prou desapercebut tot i la seva significació– intercanvia posicions amb la politòloga colombiana Jessica González, que l’ha adelantat. Carol Recio, filla de l’històric dirigent de la FAVB i economista Albert Recio i consellera del districte de Nou Barris, també escala posicions del 18 al 16.

Més notícies
Gala Pin i Mercedes Vidal també pleguen i deixen la llista de Colau
Notícia: Gala Pin i Mercedes Vidal també pleguen i deixen la llista de Colau
Comparteix
La regidora de Ciutat Vella ho atribueix a "falta d'energia" i la de Mobilitat a les tensions internes dins dels comuns
La presentació de la candidatura de Colau per a les municipals, aquest matí / David Cobo
Colau presenta la seva llista electoral com l’única oberta a un “pacte estable d’esquerres”
Notícia: Colau presenta la seva llista electoral com l’única oberta a un “pacte estable d’esquerres”
Comparteix
L'alcaldessa anuncia l'eslògan de precampanya 'Barcelona ciutat valenta' com a mostra del combat contra el ressorgiment de discursos "racistes i homòfobs"
Joan Subirats serà el número dos d’Ada Colau a les municipals
Notícia: Joan Subirats serà el número dos d’Ada Colau a les municipals
Comparteix
El comissionat de Cultura de l’Ajuntament seria l’escollit per l’alcaldessa per intentar revalidar la victòria el proper 26 de maig
L’oposició carrega contra l’absència de Pisarello i Asens “per fer campanya”
Notícia: L’oposició carrega contra l’absència de Pisarello i Asens “per fer campanya”
Comparteix
PDECat, ERC, PSC, PP i Cs forcen un recés a la comissió maratoniana d'abril, que fusiona les quatre sessions ordinàries del mes, per manca de regidors de govern
Asens i Pisarello, en la mateixa candidatura dels comuns per al Congrés
Notícia: Asens i Pisarello, en la mateixa candidatura dels comuns per al Congrés
Comparteix
El partit escollirà el relleu de Xavier Domènech en les primàries del 12 al 14 de març

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa