Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’oposició carrega contra l’absència de Pisarello i Asens “per fer campanya”
  • CA

L’oposició municipal ha esbroncat aquest dilluns al govern d’Ada Colau per l’absència de regidors de BComú, en especial els tinents Gerardo Pisarello i Jaume Asens, a la comissió municipal del mes d’abril. Les quatre sessions ordinàries de cada mes s’han fusionat en una sola maratoniana en caure dins del període no lectiu de Setmana Santa i per ser l’última del mandat. No obstant, els grups de l’oposició exigeixen que siguin presents a la mesa els regidors de referència de cada punt que es debat i vota, perquè pugui respondre les preguntes o entomar les crítiques de l’oposició, enlloc de delegar part de la representació en gerents i alts càrrecs funcionarials de l’Ajuntament.

Pisarello i Asens són candidats a les eleccions del 28-A al Congrés espanyol i a dia d’avui compaginen la campanya electoral amb l’acta de regidors i les responsabilitats de govern. PDECat, ERC, PSC, PP i Cs han retret aquesta difícil conciliació de funcions i han forçat un recés de mitja hora en la sessió en protesta per les seves absències. La polèmica ha esclatat arran d’un punt de l’ordre del dia sobre la interrupció de l’auditoria de Cementiris de Barcelona, quan només eren presents per part del govern el regidor de Comerç, Agustí Colom, i una gerent municipal, que és qui ha hagut de replicar les acusacions de l’oposició.

El regidor Agustí Colom i una gerent, únics representants del govern municipal en un punt de l'ordre del dia / Ajuntament de Barcelona

El regidor Agustí Colom i una gerent, únics representants del govern municipal en un punt de l’ordre del dia / Ajuntament de Barcelona

La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, havia estat a la sala minuts abans però n’havia sortit per fer declaracions a TV3 i Betevé. En tornar ha justificat que els dos regidors de BComú tenien previst ser a la comissió tot el matí però anirien entrant i sortint de la sala per “atendre trucades”. Es dóna el cas que també la regidora Janet Sanz i el comissionat Frederic Ximeno eren fora de la sala fent declaracions a la premsa durant la discussió. El comissionat de Cultura, Joan Subirats, ha observat l’esbroncada des de la darrera fila de la sala sense atansar-se a la mesa per ampliar la representació dels ‘comuns’. 

En reprendre’s la sessió, s’han assegut a la mesa a representar a BComú fins a 4 regidors electes: Josep Maria Montaner –que ja havia assistit a la primera hora de comissió–, Agustí Colom, Eloi Badia –que no hi havia estat fins al moment– i Gala Pin. Els portaveus de la resta de grups han acceptat reprendre la sessió demanant novament que es garantís la presència dels referents polítics de cada àrea que es tracti a la comissió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa