Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mor Juanjo Ferreiro: el primer regidor de Nou Barris

El districte de Nou Barris i Barcelona estan de dol. Tal com ha informat el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), ha mort amb 79 anys un important líder veïnal del barri de Bon Pastor, Juanjo Ferreiro, originari del municipi de Campis (Baix Montseny). La seva trajectòria destaca perquè, a més de ser un activista veïnal, també va ser sindicalista, militant antifranquista i dirigent obrer. Tanmateix, va tenir un paper a la política com a un dels fundadors del PSC i el primer regidor del districte de Nou Barris. Més tard, va ser diputat del grup socialista al Parlament de Catalunya entre el 1983 i el 1995, durant la primera legislatura democràtica.

La seva mort ha fet proliferar entre els socialistes diferents missatges que evoquen la seva figura. El candidat dels socialistes a Barcelona i l’exprimer tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Jaume Collboni, ha parlat de Ferreiro com “l’històric company”. També ha fet referència al seu període com a regidor a Nou Barris, recalcant que va deixar una “gran petjada”. “Va contribuir a la descentralització municipal i a millorar la qualitat de vida dels veïns”. Cal recordar que el 2005 se li va reconèixer aquesta feina amb la Medalla d’Honor de Barcelona.

“Lluitador sindical i líder veïnal”

Per part seva, el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, també ha lamentat la pèrdua. “Ha mort en Juanjo Ferreiro, company i bon amic, lluitador sindical i líder veïnal amb qui durant anys vàrem compartir projectes i il·lusions”, ha dit i ha afegit: “El meu condol a Dolors Torrent i als seus fills. No t’oblidarem”.

Més enllà de l’esfera socialista, Twitter s’ha omplert d’altres missatges de persones que van conèixer la seva aportació a Barcelona i Catalunya i de mitjans de comunicació que han reconegut la feina que va fer al llarg de les dècades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa