Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni tanca una llista amb quatre cares noves en els deu primers llocs

Pocs mesos abans de les eleccions, Jaume Collboni ja ha perfilat els principals noms de la seva candidatura. El candidat socialista optarà a l’alcaldia acompanyat d’una llista revolucionària que incorpora cinc cares noves en els deu primers llocs. La candidatura presenta perfils ben diversos, des de candidats que provenen del moviment social i sindical, fins a professionals sanitaris o polítics de l’ala més dura del partit. Una candidatura àmplia que intentarà competir l’alcaldia a Ada Colau, Ernest Maragall i Xavier Trias.

Aquest dijous, el Consell de Federació del partit ha aprovat les últimes incorporacions, com la de l’exdirector del Port de Barcelona, Jordi Valls, i la infermera de l’UCI del Clínic Marta Villanueva, que s’incorporen a altres noms ja coneguts. Collboni s’ha mostrat convençut que ha confeccionat “un equip preparat per governar, paritari, divers i plural”.

Les grans sorpreses

Jordi Valls, que anirà com a número 9, també va ser alcalde de Manresa i conseller de la Generalitat. En aquests moments dirigeix Mercabarna. L’altre nom confirmat avui, Marta Villanueva, escala sis posicions i anirà com a 6; és llicenciada en polítiques i infermera de l’UCI de l’Hospital Clínic. Aquest fet, apunten des del PSC, la fa “coneixedora de primera mà” de les necessitats del sector i de les “mancances que pateix” després de la pandèmia. També fa el salt a la primera línia Raquel Gil, fins ara comissionada de Promoció d’Ocupació i Polítiques contra la Precarietat Laboral i, en el seu dia, directora de l’Àrea de Dret de Ciutadania i Polítiques Socials de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.

Sense dubtes, el gran fitxatge és Maria Eugènia Gay, actual delegada del govern espanyol a Catalunya i que farà tàndem amb Collboni al capdavant de la llista. Gay, que sonava com a candidata del partit, haurà estat tot just un any com a representant de l’Estat en territori català. L’altre gran fitxatge és el de Lluís Rabell, excandidat dels Comuns al Parlament i expresident de la Federació de Veïns de Barcelona. Collboni ja ha anunciat que, si guanya, Rabell ocuparà la tinença d’alcaldia de Pla de Barris i Participació Ciutadana.

Els noms continuistes

La resta de noms ja eren coneguts. Repeteixen Laia Bonet, que queda relegada a la tercera posició; Albert Batlle, que ocupa la cota d’Unió en la candidatura i, si guanya, serà regidor de Ciutat Vella; David Escudé, de nou cinquè a la llista; i Rosa Alaracón, que ocuparà el vuitè graó.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Roger de Bruc a març 31, 2023 | 08:32
    Roger de Bruc març 31, 2023 | 08:32
    Aquest tal Sr. Rabell se'n diu FRANCO Rabell. Quina mania d'estalviar-se l'autèntic primer cognom.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa