Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni s’emporta la delegada del govern espanyol de número 2

Després de fitxar l’exdiputat dels Comuns Lluís Rabell, el candidat del PSC, Jaume Collboni, intenta ara un nou cop d’efecte i ha fitxat de número dos l’actual delegada del govern espanyol a Catalunya, María Eugenia Gay, que tot just va assumir aquest càrrec el gener de 2022. Per tant, haurà estat representant l’Estat només un any i farà tàndem amb Collboni, que amb aquest fitxatge relega de facto la seva número dos, Laia Bonet, que serà la número tres comandant el grup municipal i el PSC al bipartit amb Colau després que Collboni abandonés la primera tinència d’alcaldia per dedicar-se a la campanya electoral. L’anunci oficial l’ha de fer Collboni en una roda de premsa, però el nom ja s’ha filtrat i el TOT Barcelona l’ha pogut confirmar.

Gay sonava de candidata

De fet, mentre el PSC no va proclamar oficialment Jaume Collboni com a candidat, el nom de María Eugenia Gay apareixia a les travesses de possibles substituts designats per la direcció del PSC. Això era l’agost de 2022, quan tot apuntava que l’exalcalde Xavier Trias es presentaria per Junts. Gay és, de fet, un perfil que podria recollir vots de Cs i fins i tot de Valents, retenint els vots de barcelonins de classe mitjana-alta que el 2019 haurien apostat per Collboni en sentir-se orfes de representació amb Junts per Barcelona però que ara tornarien a tenir l’opció de Xavier Trias.

Laia Bonet, ara cap del PSC al govern municipal
Laia Bonet, ara cap del PSC al govern municipal

Amb aquesta número dos oficialitzada, i amb el fitxatge de Lluís Rabell, Collboni deixa clar que d’alguna manera vol trencar amb el bipartit que ha sostingut durant set anys amb Ada Colau i que vol oferir un projecte totalment diferenciat. El candidat del PSC va dir que volia “sentir-se lliure” per fer campanya del 28M fora del govern municipal i confrontant projecte amb els Comuns malgrat que el PSC mantingués el bipartit. Però el desplaçament de Laia Bonet ara com a número tres s’interpreta com un distanciament de forma clara d’aquest passat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: rd a febrer 28, 2023 | 12:30
    rd febrer 28, 2023 | 12:30
    que els bombin
  2. Icona del comentari de: Ricard a febrer 28, 2023 | 13:49
    Ricard febrer 28, 2023 | 13:49
    Gay és aquella dona que no dubta en renyar en públic al president del parlament regional del llevant català. Gaire convicció democràtica no demostra la dona. I és que per ella ser català es una anècdota, donant importància exclusivament a una "espanyolitat" que, en el millor dels casos, obvia la catalanitat. S'integrarà en una lleial candidatura xenòfoba i castellanista, similar a ciudad-anus, vox, pp o valientes.
  3. Icona del comentari de: Josep a febrer 28, 2023 | 15:06
    Josep febrer 28, 2023 | 15:06
    Colboni gay franco, collons quina terna...
  4. Icona del comentari de: JordiP a febrer 28, 2023 | 22:21
    JordiP febrer 28, 2023 | 22:21
    Per si la posició del Collboni respecte la independència del seu país no era prou clara, ha fitxat la clarament definida Gay. Déu els cria i ells s'ajunten. I el més espectacular és que hi haurá força gent que els voti. Coses que passen.
  5. Icona del comentari de: El cit campejador a març 01, 2023 | 07:26
    El cit campejador març 01, 2023 | 07:26
    Un equipo que va a ganar las elecciones. Ánimo Collboni
  6. Icona del comentari de: Temor a Trias a març 01, 2023 | 09:53
    Temor a Trias març 01, 2023 | 09:53
    Més motius per votar en contra d'ells. A cada nova incorporació és defineixen més. Tots han perdut els nervis i els papers des que ha entrat Trias com a candidat. Per què?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa