Mascarell s’afegeix a la “confluència” de Forn i Artadi per a les eleccions a Barcelona

L'exconseller i exregidor "madura" un acord amb la candidatura que combina un pres polític i una consellera en els dos primers llocs

L’acord s’està acabant de “madurar” però ja es dona per fet. I la setmana que ve es presentarà oficialment. Mesos de converses, en què Ferran Mascarell ha intentat arrossegar ERC i l’espai del PDECat a una candidatura unitària del sobiranisme, han cristal·litzat finalment en un pacte per bastir una llista sota la marca de Junts per Catalunya farcida d’independents i molt poc lligada a l’aparell del partit del PDECat.

Les converses entre Mascarell i Forn a les presons on ha estat l’exconseller d’Interior –Lledoners i Soto del Real, un centre penitenciari al qual Mascarell ha pogut accedir fàcilment com a delegat del Govern a Madrid– han sigut el desllorigador de l’acord. Paral·lelament, Mascarell ha mantingut converses amb Artadi a Barcelona i ha continuat posant en escena el seu projecte de candidatura independent presentada al desembre, que hauria tirat endavant –segons assegurava– si no hagués fructificat el pacte. De fet, l’últim acte el va fer dilluns passat i va tenir a primera fila Xavier Trias, exalcalde de CiU i encara president del grup municipal del PDECat.

Al final, tot indica que s’ha arribat a un acord que respecta les línies vermelles de les dues parts. La candidatura dona un lloc rellevant –el número 3– a Neus Munté, que va ser la candidata escollida en les primàries del PDECat i després ha hagut de deixar els primers llocs a Forn i Artadi –un pres polític i un valor emergent. Però també es presenta com una “confluència”, un terme que Mascarell ha volgut introduir. De fet, Artadi ja el va utilitzar dimarts en l’acte de presentació de la llista –encara sense Mascarell– al costat de la dona de Forn, Laura Masvidal, i Neus Munté.

Mascarell hi aportarà, a més, diversos noms dels que formen part de l’equip amb què ha estat treballant el seu projecte, que ha tingut més bona acollida per part de Forn que per part d’Ernest Maragall, amb qui Mascarell també ha parlat, tot i que molt menys. Un cop clars els quatre primers noms de la llista, per tant, la resta de la candidatura estarà formada per alguns dels regidors de l’actual grup municipal i per independents de diversos sector professionals. 

Més informació

Nou comentari