Maragall tanca la porta a la llista única que reclama el PDECat

L'alcaldable d'ERC reclama "unitat des de la diversitat" i recorda que els posicionaments com el tramvia o l'habitatge no coincideixen

ERC torna a tancar la porta a una llista única sobiranista després de la nova onada de peticions de dirigents del PDECat, arran de la tria de Quim Forn com a cap de llista per Barcelona. Ernest Maragall ha defensat, preguntat per la premsa, que el millor “per la ciutat i el país” és “la unitat des de la diversitat, no des de la uniformitat i la negació del necessari contrast de posicions”. “Hem explicat amb claredat que aquesta ciutat té tot el dret d’exercir, escoltar i contrastar un debat democràtic entre les diverses posicions”, ha remarcat.

Així, ha citat l’habitatge públic, la gestió de la seguretat o el tramvia per la Diagonal per exemplificar que les propostes “del centre-dreta sobiranista” per la capital catalana no tenen perquè coincidir amb “les d’un partit progressista d’esquerres”. “Hi ha molts temes en els que hi haurà segurament i afortunadament matisos”, ha avisat Maragall. Finalment ha recordat que ja va exposar la seva posició en persona a Neus Munté i també ahir mateix a Quim Forn en visitar-lo a la presó de Lledoners. “El legítim contrast de posicions no exclou sinó que aconsella concretar un acord d’efectiva unitat estratègica de totes les forces que treballem per la independència”, ha conclòs.

Més informació

Nou comentari