Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La CUP anuncia una llista per les municipals sense cares conegudes
  • CA

La CUP Capgirem Barcelona ja ha anunciat els noms que conformaran les posicions principals de la seva llista de cara a les eleccions del 26 de maig a l’alcaldia de Barcelona. Són Leo Bejarano, Marc Cerdà, Jordi Magrinyà –qui fins ara era el cap de premsa del grup municipal–, Marga Olalla, Alfons Romero, Anna Saliente, Alba Sanjurjo i Roser Guime. L’ordre de la candidatura, però, no es decidirà fins al 2 de febrer. Aquell dia hi haurà una assemblea general on es podrà votar físicament a les urnes, tot i que les dues setmanes anteriors els militants ja podran votar per via telemàtica.

El procés de les properes setmanes és el d’aglutinar tot el debat de programa polític que s’ha aportat des dels districtes, que també han designat avui les deu conselleres, i integrar-lo de cara a la línia del partit per les eleccions del 26M. Segons fonts de la CUP Capgirem Barcelona, a partir del febrer, quan ja s’hagi escollit l’ordre definitiu de la llista electoral, es començarà a coordinar la transició entre els equips, ja que hi haurà una renovació completa. “La idea és treballar de manera conjunta l’equip que entra i el que hi estarà fins el maig”, resumeixen les mateixes fonts.

Pel que fa a la selecció dels vuit noms que s’han anunciat avui, l’orígen està a les assemblees dels diferents òrgans de reunió de la CUP repartits per Barcelona. Cadascun dels nuclis de la ciutat fa assemblees. En aquestes trobades de barri o districte es proposen uns noms a la candidatura de ciutat, i la suma dels vots de totes les assemblees resol una llista amb els vuit noms que han rebut més suports, que és la que s’ha anunciat aquest vespre.

A l’acte presentació, que s’ha fet a la Biblioteca Francesca Bonnemaison (Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera), els regidors actuals –Maria Rovira, Eulàlia Reguant i Pere Casas– i altres membres del partit han aprofitat per fer valoració política de la ciutat. La portaveu del grup, Maria Rovira, ha utilitzat el seu torn per posar al centre del debat la municipalització del màxims serveis possibles i ha criticat la influència del turisme en el model de ciutat.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa