Maragall es reuneix amb Colau i l’acusa de voler “blanquejar” els vots de Valls

Els comuns preveuen presentar candidatura a l'investidura i insisteixen en forjar un tripartit d'esquerres

ERC reacciona al pla dels comuns de presentar Ada Colau com a candidata al ple d’investidura del dia 15 de juny. Ernest Maragall ha explicat en roda de premsa que s’ha reunit amb Ada Colau aquest mateix divendres al matí i li ha demanat que abandoni el “refugi retòric” d’un tripartit inviable. Considera que és una “cortina de fum” perquè en presentar-se candidata ja accepta els vots de PSC i Cs: “Els està demanant explícitament!”.

“No hi ha cap coincidència programàtica ni de projecte de ciutat, només l’aspiració de ser alcaldessa”, ha valorat. Segons Maragall, la insistència amb el tripartit d’esquerres és “un pur artifici retòric per sostenir la seva candidatura a l’alcaldia”: “Deixem ja d’enganyar a la ciutadania!”. “Intenta blanquejar els vots de Manuel Valls, no hi ha cap altra interpretació”, ha afegit. “No és postureig, és una posició seriosa i legítima però del tot contrària a l’interès general de la ciutat, del país i fins i tot d’una formació que es diu progressista”, ha respost a la premsa. L’avisa, així, que “acceptar el xec en blanc de Valls” és “acceptar una hipoteca durant quatre anys”.

El republicà ha subratllat que la investidura barcelonina coincideix amb la fi del judici als líders independentistes pel referèndum de l’1 d’Octubre. “Quan acabi aquest judici, amb qui estarà Colau: amb les víctimes o amb els carcellers?”, l’ha inquirit. “És concebible que l’alcalde de la capital de Catalunya estigui negociant amb els còmplices i actors directes d’aquesta vergonya?”, assegura que li ha preguntat. Segons el cap de llista d’ERC, Colau vol l’alcaldia “al preu que sigui” i tal com està la cojuntura considera que seria “al preu de Barcelona”. “Estan intentant comprar Barcelona i la ciutat està legitimada per oposar-s’hi”.

“Torni i assegui’s”

Maragall li demana “tornar al terreny de negociació bilateral profunda” abans del dia de la investidura i no s’arrisqui a que “no li surti bé la maniobra”. Ha explicitat, en aquest sentit, que ell també presentarà candidatura el dia 15 i lluitarà per ser alcalde, sigui amb un acord amb els comuns o bé de forma automàtica en segona volta”. 

“Torni, assegui’s i parli amb claredat”, ha dit, adreçant-se a l’alcaldessa en funcions. La condició per reprendre el diàleg és, com ja va dir, renunciar a negociar amb el PSC. Si ell és escollit en segona volta de forma automàtica com a llista electoral més votada, avisa el republicà, les converses hauran de “tornar a començar des de zero, amb un alcalde en exercici i un cartipàs constituït” i buscant acords més puntuals. Cauria de la negociació, doncs, l’oferta de govern bicèfal amb una vicealcaldia per a Colau. “Han de decidir conversa o competició, si volen jugar a guanyar o perdre o si volen jugar a cooperar per un lideratge compartit”, ha resumit.

La trobada d’aquest divedres és la segona que mantenen des de les eleccions però “la primera en un escenari clar”, que ha permès parlar de forma “clara, franca i concreta”. “Estava demanada des de feia més de 10 dies i es va concretar ahir a la tarda”, ha detallat. També van parlar per telèfon just abans que els comuns difonguessin els seus plans d’investidura i Colau va avançar-li l’anunci. De moment no hi hauria hagut resposta dels comuns a l’oferta d’una vicealcaldia per a Colau en un govern de coalició ERC-BComú, però segons Maragall l’alcaldessa en funcions ha convingut que els en “diria alguna cosa” properament.

Més informació

Comentaris

  Quo Vadis Colau? 07/06/2019 6:57 pm
  Si de veritat Colau vol treballar per la ciutat i la seva gent, ho farà millor amb els més votats per la gent, per que es lo que la majoria de ciutadanes i ciutadans vol, sumats ERC+Comuns, si bandeja tota aquesta voluntat popular, aquesta veu del poble, per pactar amb el PSC-155 , que junts amb Valls-C,s son els de las porres, serà com voler apagar un foc amb gasolina, farà més gran l'odi, i la separació ciutadana....i la historia no l'hi perdonarà......
  Carles Viñals Casado 07/06/2019 2:55 pm
  Comsumit per la ràbia i la mala sang que la vostra imbecil.litat i/o traïció em provoquen, pregunto: Sóc jo l'únic entre tots els comentaristes que veu ridìcul i humiliant tot el teatre que aquestes "negociacions" amb l'enemic representen, després d'haver-los regalat la força amb la que es disposen a destruir-vos, i a nosatres de passada ? Què heu fet, esteu fent i fareu encara, ERC ?
  Carles Viñals Casado 07/06/2019 2:36 pm
  Maragall: És patètic el teatre que has de fer per defensar una victòria de 5.000 esquifits vots sobre Colau, podent haver guanyat per 600.000, no pas ERC ni JxCat, sinó CATALUNYA. Com que no puc imaginar-vos tan rucs com per no entendre-ho, em veig obligat a concloure que la vostra voluntat real era la de perdre i fer-nos perdre a tots. No ho oblidaré.
  JORDI 07/06/2019 2:20 pm
  Totalmente de acuerdo, con tal de seguir en el poder vende a sus votantes al Valls

Nou comentari