Maragall diu que el PSC “vol substituir Cs per capgirar la majoria sobiranista” de Catalunya

El líder d’ERC a Barcelona, ​​Ernest Maragall, ha alertat aquest divendres que el PSC vol “reconquerir Catalunya i JxCat ha caigut en aquesta temptació“, per la qual cosa ha dit que els republicans hauran d’exercir el lideratge i posar-se al servei de Catalunya i del projecte sobiranista.

No ens quedarem atrapats en la divisió de l’independentisme que el PSC creu que ha aconseguit”, ha advertit Maragall en una roda de premsa, després que el PSC hagi aconseguit la presidència de la Diputació de Barcelona amb un pacte amb JxCat, i hagi pactat amb BComú a l’Ajuntament de Barcelona.

[r:1]

En aquest sentit, el líder republicà ha dit que els acords de govern a l’Ajuntament i la Diputació amb el PSC demostra que els socialistes “estan substituint Cs en l’objectiu de capgirar la majoria sobiranista” a Catalunya.

Des d’ERC som els únics en condicions d’evitar la reconquesta del PSC, per això som l’enemic comú a batre. Però aguantarem i assumirem el lideratge del projecte independentista i de defensa dels drets i llibertats”, i ha insistit que JxCat ha preferit per pactar a la Diputació el PSC, “el partit de la repressió”.

Maragall també ha qualificat els pactes de JxCat i comuns amb el PSC a la Diputació i l’Ajuntament com a “operacions de conquesta del poder i alteració de les majories democràtiques i naturals“, encara que ha recalcat que no cauran en el parany de fracturar l’independentisme.

No obstant, ha subratllat que JxCat ha pactat amb els socialistes per supervivència i per defensar el seu espai polític: “El PSC treu profit de la necessitat de JxCat de mantenir espais d’influència enfront de l’hegemonia d’ERC”.

Nou comentari

Més notícies

Els comuns i el PSC blinden el pacte de govern davant la sentència del Procés

Colau i Collboni asseguren que l'acord "se centra només en Barcelona" i deixen clar que aquesta vegada no permetran la ruptura del 2017

Maragall, sobre el baròmetre: “S’ha format un govern contra la voluntat de la ciutadania”

El líder d’ERC torna a criticar l’exclusió del partit del govern municipal i alerta que els “problemes estructurals” de Barcelona s’accentuen
Ernest Maragall i Ada Colau, en imatges recents / Jordi Play - BComú

Un 20,3% dels barcelonins volia un govern de Maragall i Colau

El baròmetre postelectoral indica que només el 10,5% dels enquestats preferia un executiu de Barcelona en Comú amb el PSC

Govern a l’ombra de Maragall, agenda ecologista i molt carrer: els plans de l’oposició a Colau

Els cinc grups municipals preparen estratègies per fiscalitzar el nou govern Colau-Collboni i aconseguir visibilitat