Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els comuns i el PSC blinden el pacte de govern davant la sentència del Procés

A la segona serà la bona. És el que es proposen Ada Colau i Jaume Collboni, que acaben de presentar el seu segon acord de govern per a l’Ajuntament de Barcelona, un any i mig després d’haver trencat el primer arran del suport del PSC al 155 la tardor del 2017.  

Tant l’alcaldessa com el que serà el seu primer tinent d’alcadia han destacat que el pacte per a l’executiu local serà “centrat en la ciutat de Barcelona, no supeditat a altres acords” i que “en matèria de política nacional cada formació podrà expressar el que pensa”, en paraules de Colau.

“Tenim els mecanismes perquè cada formació expressi lliurement la seva opinió salvaguardant l’estabilitat del govern”, ha afegit Collboni en el seu torn de paraula. És el blindatge que ja han previst de cara a la sentència del judici del Procés, que s’espera per a la tardor, i que els podria distanciar si no pacten prèvicament exposar obertament les seves diferències.

De moment, per tant, el llaç groc es mantindrà a la façana de l’Ajuntament, perquè “no és una decisió de govern sinó de la junta de portaveus”.

Amb un somriure ampli, Collboni ha afegit: “És evident que nosaltres no hi estem d’acord, però efectivament és una decisió de la junta de portaveus en què els que pensen com nosaltres no tenim majoria ara mateix”. 

Segons Colau, “no és fàcil fer acords però són més necessaris que mai”. I Collboni ha destacat que han calgut “tres setmanes d’apagada informativa” per tancar-lo.

Finalment, es presenta un equip de govern en què destaca una nova tinença d’alcaldia de Seguretat, amb Albert Batlle al capdavant, i la gran primera tinença d’alcaldia de Collboni, amb totes les àrees econòmiques però amb la salvetat que Jordi Martí, l’exsocialista que va ser gerent de l’Ajuntament amb Colau el mandat passat i que ara és regidor, serà qui farà els pressupostos.

Aquest sistema mallat, que barreja regidors i tinents d’alcaldia de les dues formacions, és presenten en totes les àrees.  

 

Comentaris

 1. Icona del comentari de: odisea a juliol 10, 2019 | 13:41
  odisea juliol 10, 2019 | 13:41
  Los unionistas al poder en Barcelona de pena.
 2. Icona del comentari de: Abderraman a juliol 10, 2019 | 13:53
  Abderraman juliol 10, 2019 | 13:53
  Heu vist la foto?. Fa dos mesos es deien el nom del porc mútuament i, ara, "se sorben los mocos" com diuen els Comuns i els sociates en la seva llengua. Quin fàstic; de debó.
 3. Icona del comentari de: Rocacorba a juliol 11, 2019 | 06:00
  Rocacorba juliol 11, 2019 | 06:00
  Embolica que fa fort. Jordi Martì, quants anys a l'òrbita dels " socialistas pañols ", pro quant convé, torne-mi. Una cadira un sou. un bon sou, que jo dubto, que al carrer, qualsevol persona que vol fer de politic, manar sense cap responsabilitat, poc guanyar a la vida civil. cal revisar els sous, i equipararlos al que guanyaven al seu lloc de travall.
 4. Icona del comentari de: Rocacorba a juliol 11, 2019 | 06:10
  Rocacorba juliol 11, 2019 | 06:10
  tOT EL QUE SIGUI D'ANAR CONTRA catalunya, AL PARTIDO SOCIALISTA CASTELLENO A catalunya, ELS UNEIX.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa