Maragall avisa que “seria un error” extrapolar els resultats de les estatals al 26M

El candidat republicà mostra precaució però reivindica les eleccions municipals com una segona volta de les espanyoles

Ernest Maragall (ERC) manté el sac sense lligar i el blat sense esmentar. El líder republicà ha avisat que els resultats de les eleccions del 28A, en què Esquerra Republicana ha guanyat a Barcelona, “no es poden extrapolar” als comicis municipals. Seria “un error” i un “menysteniment” als electors, ha subratllat Maragall, perquè les eleccions municipals tenen la seva pròpia “lògica” i el que està en joc és el model de ciutat, recull l’Agència Catalana de Notícies (ACN). Tot i així, ha reivindicat el 26M com una “segona volta” després de la “victòria republicana” del diumenge. 

El cap de llista d’ERC-Nova s’ha inclòs dins la llista dels alcaldables amb més possibilitats de guanyar, juntament amb Ada Colau (BComú). Per Ernest Maragall, l’actual alcaldessa ha liderat un “no projecte”. De tota manera, ha insistit en la política de la mà estesa i s’ha ofert per liderar un pacte que reuneixi “totes les forces progressistes”, en què ha inclòs els comuns, la CUP i JxCAt –i ha deixat fora al PSC–. L’oferta, però, ja havia estat rebutjada anteriorment per Colau, que veu incompatible governar amb l’herència de l’antiga Convergència. 

El candidat d’Esquerra Republicana ha fet la crida a partir “de zero” de cara a les municipals en una trobada al pont de Bac de Roda. Abans havia visitat les obres de l’AVE de la Sagrera, juntament amb Maria Bohigas –número 9 de la seva llista. “Algunes de les qüestions que tenim plantejades estan associades als dèficits del govern actual. Tenim la necessitat d’un nou projecte que abordi grans qüestions de futur”, ha dit Maragall citant com a exemple el projecte ferroviari del districte de Sant Andreu.

Més informació

Nou comentari