Maragall avisa Colau que no es “rentarà la cara” amb discussions “simbòliques” sobre el llaç groc

La junta de portaveus ha de decidir si el torna a penjar a la façana de l'Ajuntament

El líder d’ERC a l’Ajuntament, Ernest Maragall, ha avisat l’alcaldessa Ada Colau que no hi ha prou per “rentar-se la cara” en matèria de “drets i llibertats” amb una discussió “simbòlica” sobre posar el llaç groc a la façana del consistori. Ho ha dit amb referència a la decisió que ha de prendre la junta de portaveus sobre situar o no el símbol que demana la llibertat dels presos polítics al balcó de l’Ajuntament. “El llaç hauria d’estar penjat avui perquè forma part de l’exercici de llibertat d’expressió”, ha considerat en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, dirigit per Mònica Terribas.

Maragall ha lamentat que Colau s’ha deixat “comprar” i “sotmetre” als desitjos de Collboni i Valls. De l’ex primer ministre francès, ha destacat que ha tingut poder de decisió malgrat perdre les eleccions “de forma estrepitosa”. El regidor republicà ha dit que el PSC ha estat el “testaferro” de Valls i Colau la beneficiària. 

També ha declarat que “en cap cas” hi va haver una negociació “seriosa” amb els comuns, i que l’equip de Colau només volia “guanyar temps” perquè la decisió ja estava presa. Una decisió, ha afegit, que passava únicament per mantenir l’alcaldia i permetre l’entrada dels socialistes al govern, que hauria de materialitzar-se pròximament. 

“Ens vam atrevir a guanyar, cosa que no estava en el cap d’alguns punts de vista”, ha manifestat durant l’entrevista feta per Mònica Terribas. Sobre la presència de Quim Forn al ple d’investidura, en què va recordar a Colau que anava a ser investida en una operació gestada per “aquells a qui anomena poderosos”, ha deplorat que es va tractar d’un cas d'”humiliació institucional”.  

Més informació

Comentaris

  RFS 17/06/2019 10:18 am
  Els llaços grocs son una puta merda !! ian mes problemes a resoldre que no una merda de llaç de color groc !!
  Pierrot 17/06/2019 10:51 am
  Es diu "NO N'HI HA PROU", no pas "no hi ha prou".
  Qué mal perder tiene el Tete 17/06/2019 12:16 pm
  Y qué poco elegante. Ha bajado de bajarse los pantalones y el pañal a la injuria. Paciencia.

Nou comentari