Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Manuel Valls: “Barcelona ha de parlar al món, amb el català a les escoles no es respecta la llei”
  • CA

L’ex primer ministre francès i candidat a alcalde Manuel Valls ha afirmat a El Objetivo que a les escoles catalanes “no s’està respectant la llei” i que Barcelona “ha de parlar al món”. Preguntat sobre l’aplicació d’un nou 155, que el partit que li dona suport – Ciutadans – demana, ha precisat que “Catalunya necessita l’estat” en alguns temes, com ara l’idioma. “Hi ha un problema entre l’equilibri entre el català i el castellà a Catalunya”, ha afegit.

Sobre els pactes postelectorals a què estaria disposat a arribar, Valls ha avançat que buscarà crear un bloc “constitucionalista” amb el PSC i el PP. Sobre els populars, que podrien quedar-se sense representació al consistori, no ha dubtat que entraran a l’Ajuntament perquè “és un gran partit”. 

L’alcaldable amb el recolzament de Ciutadans ha declarat que la primera mesura com a alcalde seria reforçar el recolzament a la Guàrdia Urbana, ja que “necessita suport”. A més, ha manifestat que acabaria amb el top manta “en setmanes”, utilitzant la “fermesa” i “atacant a les màfies” en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional. Encara en matèria de seguretat, Valls ha criticat Colau per acusar-lo de magnificar el problema de la inseguretat a la ciutat.

“Construir més habitatges” per fer baixar el lloguer

També s’ha referit a la qüestió de la falta d’habitatge assequible, que altres candidats ja han abordat amb propostes, i ha assenyalat que “la solució és construir més” perquè baixi el preu del lloguer. “S’ha d’apostar per la confiança entre el sector públic i el privat, hi ha molt terreny per fer nous habitatges”, ha apuntat. 

L’ex primer ministre francès ha insistit que la candidatura de Quim Forn és una “provocació” als “barcelonins i als espanyols”. Però les crítiques més àcides han estat dirigides a l’alcaldessa Ada Colau, a qui ha acusat de fer “demagògia” amb el projecte de dentista municipal.

De la situació política a l’estat espanyol també ha opinat Valls, i s’ha mostrat “preocupat” per la divisió dels partits constitucionalistes. Ha evitat criticar Ciutadans pel pacte amb Vox a Andalusia, i ha definit el partit taronja com una formació “molt progressista”. Quant a l’exhumació de Franco, tampoc ha manifestat la seva opinió i ha conclòs que “amb els temes de memòria s’ha d’anar molt en compte”. 

El candidat ha deixat clar que, si no surt escollit alcalde, es quedarà a l’oposició els quatre anys. Finalment, s’ha sumat a les crítiques de Ciutadans al programa de La Sotana per una broma sobre l’afició del RCD Espanyol. 

Més notícies
Manuel Valls: “La candidatura de Joaquim Forn és una provocació a la justícia i a la Constitució”
Notícia: Manuel Valls: “La candidatura de Joaquim Forn és una provocació a la justícia i a la Constitució”
Comparteix
El candidat de Ciutadans considera que "si Barcelona bascula cap a l'independentisme el procés de separació de Catalunya es reprendrà"
Valls es reconcilia amb Cs per criticar el suport de Colau als presos
Notícia: Valls es reconcilia amb Cs per criticar el suport de Colau als presos
Comparteix
Ada Colau ha reiterat aquest matí que exigirà que Quim Forn pugui fer campanya
Manuel Valls dispara contra Ciutadans per intentar salvar el seu relat contra Vox
Notícia: Manuel Valls dispara contra Ciutadans per intentar salvar el seu relat contra Vox
Comparteix
"Jo mai negociaré la investidura ni un pacte de govern amb cap formació separatista, supremacista o populista, ni d'extrema dreta", sosté
Josep Bou nega “rotundament” que milités a Fuerza Nueva al ‘FAQS’
Notícia: Josep Bou nega “rotundament” que milités a Fuerza Nueva al ‘FAQS’
Comparteix
El candidat del PP ha opinat que Vox no és ultradreta i que Manuel Valls és d'esquerres

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa