Manuel Valls: “Barcelona ha de parlar al món, amb el català a les escoles no es respecta la llei”

Ha apuntat que compta amb el PSC i el PP per crear un bloc constitucionalista a Barcelona

L’ex primer ministre francès i candidat a alcalde Manuel Valls ha afirmat a El Objetivo que a les escoles catalanes “no s’està respectant la llei” i que Barcelona “ha de parlar al món”. Preguntat sobre l’aplicació d’un nou 155, que el partit que li dona suport – Ciutadans – demana, ha precisat que “Catalunya necessita l’estat” en alguns temes, com ara l’idioma. “Hi ha un problema entre l’equilibri entre el català i el castellà a Catalunya”, ha afegit.

Sobre els pactes postelectorals a què estaria disposat a arribar, Valls ha avançat que buscarà crear un bloc “constitucionalista” amb el PSC i el PP. Sobre els populars, que podrien quedar-se sense representació al consistori, no ha dubtat que entraran a l’Ajuntament perquè “és un gran partit”. 

L’alcaldable amb el recolzament de Ciutadans ha declarat que la primera mesura com a alcalde seria reforçar el recolzament a la Guàrdia Urbana, ja que “necessita suport”. A més, ha manifestat que acabaria amb el top manta “en setmanes”, utilitzant la “fermesa” i “atacant a les màfies” en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional. Encara en matèria de seguretat, Valls ha criticat Colau per acusar-lo de magnificar el problema de la inseguretat a la ciutat.

“Construir més habitatges” per fer baixar el lloguer

També s’ha referit a la qüestió de la falta d’habitatge assequible, que altres candidats ja han abordat amb propostes, i ha assenyalat que “la solució és construir més” perquè baixi el preu del lloguer. “S’ha d’apostar per la confiança entre el sector públic i el privat, hi ha molt terreny per fer nous habitatges”, ha apuntat. 

L’ex primer ministre francès ha insistit que la candidatura de Quim Forn és una “provocació” als “barcelonins i als espanyols”. Però les crítiques més àcides han estat dirigides a l’alcaldessa Ada Colau, a qui ha acusat de fer “demagògia” amb el projecte de dentista municipal.

De la situació política a l’estat espanyol també ha opinat Valls, i s’ha mostrat “preocupat” per la divisió dels partits constitucionalistes. Ha evitat criticar Ciutadans pel pacte amb Vox a Andalusia, i ha definit el partit taronja com una formació “molt progressista”. Quant a l’exhumació de Franco, tampoc ha manifestat la seva opinió i ha conclòs que “amb els temes de memòria s’ha d’anar molt en compte”. 

El candidat ha deixat clar que, si no surt escollit alcalde, es quedarà a l’oposició els quatre anys. Finalment, s’ha sumat a les crítiques de Ciutadans al programa de La Sotana per una broma sobre l’afició del RCD Espanyol. 

Més informació

Nou comentari