Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’oposició recupera un vídeo de 2015 on Colau proposava una vaga del rebut de l’aigua
  • CA

L’oposició també suca pa a la nova guerra de l’aigua, desencadenada per una pujada dels rebuts domèstics d’aquest subministrament durant l’estiu. Com ha explicat el TOT Barcelona, el nou impost municipal per la recollida d’escombraries ha desembarcat a les factures que han rebut les llars aquest juliol i agost i l’increment ha causat malestar entre molts barcelonins. Aigües de Barcelona ha llançat una campanya per mostrar l’origen de l’encariment i l’Ajuntament ha replicat donant les culpes a l’empresa per un mal càlcul de la infrafacturació durant la pandèmia. La companyia nega cap error i assenyala al nou tribut.

Aquest dimecres el líder dels populars, Josep Bou, i un regidor metropolità de JxCat, David Torrents, han recuperat de l’hemeroteca un vídeo de 2015 en què una Ada Colau encara candidata a l’alcaldia suggereix que ciutadania i consistori promoguin una vaga del pagament d’aquest rebut per municipalitzar el servei. La ironia és que 5 anys després, si es produís aquesta vaga, serien l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana qui es quedaria sense cobrar el nou impost que han impulsat els comuns.

També Cs ha criticat que la taxa de residus encareixi la factura de l’aigua. Ha fet costat a l’empresa mostrant dues factures amb el mateix consum d’aigua –dos metres cúbics– i l’increment del 23% que suposen els impostos de l’Ajuntament i l’AMB.

La regidora de Barcelona pel Canvi, Eva Parera, també ha sortit a l’atac contra la taxa que ara arriba a les factures. Ha recordat que el seu partit ja s’hi va oposar a principis d’any quan va ser aprovada al consistori.

Joan Rodríguez, coordinador del grup municipal de JxCat ha disparat també contra el regidor de Presidència (BComú), que suggeria rectificar ahir al partit d’Elsa Artadi al·legant que l’encariment era fruit d’un error de la companyia. El vídeo recuperat per Rodríguez mostra al regidor d’Energia, Eloi Badia (BComú), en un ple explicant que es cobraria el nou tribut a través del rebut de l’aigua.

Més notícies
Seu d'Agbar a la Zona Franca / AZPML
Aigües de Barcelona desmenteix l’Ajuntament i nega cap error en la factura de l’estiu
Notícia: Aigües de Barcelona desmenteix l’Ajuntament i nega cap error en la factura de l’estiu
Comparteix
La companyia adverteix que si es vol aplicar un altre mètode de càlcul l'administració ha de modificar el reglament
L’Ajuntament es regira contra Aigües de Barcelona i la culpa de l’increment de la factura de l’estiu
Notícia: L’Ajuntament es regira contra Aigües de Barcelona i la culpa de l’increment de la factura de l’estiu
Comparteix
El regidor Jordi Martí assegura que la companyia ho accepta i que compensarà els usuaris afectats | Esbronca l'empresa per la campanya de publicitat llançada contra la nov taxa Colau de residus
Contenidors a Barcelona. | AMB
Aigües de Barcelona redissenya la factura per delatar la nova taxa Colau de residus
Notícia: Aigües de Barcelona redissenya la factura per delatar la nova taxa Colau de residus
Comparteix
La companyia llança una campanya de publicitat per assegurar-se que els seus clients tenen clar que l'increment no és per l'aigua
Veïna de Barcelona llançant la brossa als contenidors de reciclatge / Flick'r - Ajuntament de Barcelona
La nova taxa de residus de Barcelona desembarca als rebuts domèstics en plena crisi
Notícia: La nova taxa de residus de Barcelona desembarca als rebuts domèstics en plena crisi
Comparteix
Els consumidors descobreixen increments de 20, 30 o 50 euros a la factura, amb casos extrems de fins a 300 euros extra

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa