Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’oposició demana explicacions a Colau per la caiguda mortal d’una palmera a la Ciutadella
  • CA

La mort d’un home que seia en un banc per la caiguda d’una palmera requereix d’explicacions i responsabilitats. És el que ha traslladat l’oposició al govern municipal via Twitter després que un home de 41 anys hagi mort al parc de la Ciutadella per l’impacte d’una palmera. Diversos representants dels grups de l’oposició han expressat el seu condol als familiars de la víctima i han desitjat una recuperació ràpida als ferits. Alhora, però, han exigit al govern de Colau que doni la cara.

La presidenta del grup municipal de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha demanat la “informació que esclareixi aquest terrible accident” en una piulada. “Fa molt temps que denunciem reiteradament el mal estat d’aquest espai públic i d’altres i no s’ha fet res”, ha afegit, amb referència al retard acumulat de la reforma del parc. El maig de 2018 el govern de Colau va anunciar la redacció d’un nou Pla Director que s’havia de presentar aquell desembre. En els últims dos anys, però, no se n’ha sabut res. La manca d’acord entre el consistori i l’Estat per la cessió de la platja de vies de l’Estació de França torpedina la recuperació.

La presidenta del grup municipal de Cs, Luz Guilarte, també ha exigit “mesures de manteniment i cura” de l’espai públic per evitar “desgràcies” com aquesta. Guilarte també ha enviat ànims als ferits i ha traslladat el seu condol als familiars de la víctima mortal. Guilarte ha afegit més tard en unes declaracions que l’Ajuntament té les “competències” necessàries per evitar un episodi semblant en el futur. “Cal que es prenguin seriosament la seguretat dels barcelonins”, ha criticat.

La presidenta del grup taronja ha recordat l’esfondrament d’un bloc amb més de 140 nínxols al cementiri de Montjuïc el 2017. En aquest sentit, Guilarte ha expressat que són “tragèdies” que es poden “evitar”. “Portem molts mesos denunciant la deixadesa i la falta d’inversió del govern municipal”, ha dit amb referència a la mort a la Ciutadella.

El portaveu del grup municipal d’ERC Jordi Coronas ha apostat per “esclarir les causes” i, “si era evitable, fer les intervencions necessàries per evitar que es torni a repetir”.

La regidora de Barcelona pel Canvi Eva Parera ha desitjat que el govern municipal faci un “exercici de transparència” amb l’informe que ha encarregat. “Tant de bo podem esclarir el més aviat possible el que ha passat”, ha dit a través de Twitter.

El PP ha estat l’últim grup a afegir-se a les interpel·lacions al govern municipal. El portaveu dels populars, Óscar Ramírez, ha avançat que, com la resta de formacions de l’oposició, reclamaran “explicacions” i aclarir si hi havia “dèficit” en el manteniment del parc.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha enviat escalf a la família de la víctima i una esperat que una de les dones ferides es recuperi aviat. “Des de l’Ajuntament, agraïm l’actuació dels serveis d’emergències i iniciem una investigació per esclarir les causes dels fets”, ha publicat a través de Twitter.

Més notícies
Un cotxe dels Mossos a prop del lloc de l'accident al parc de la Ciutadella on ha mort un home després de caure-li a sobre una palmera / D.C.
Un mort i un ferit per la caiguda d’una palmera al parc de la Ciutadella
Notícia: Un mort i un ferit per la caiguda d’una palmera al parc de la Ciutadella
Comparteix
Els serveis d’emergència han intentat sense èxit salvar la vida de la víctima
La rehabilitació del Museu Martorell, primer pas per posar fi a la decadència de la Ciutadella
Notícia: La rehabilitació del Museu Martorell, primer pas per posar fi a la decadència de la Ciutadella
Comparteix
L'Ajuntament reserva 4,45 milions d'euros als pressupostos del 2020 per a millores al parc i busca com ampliar el Castell dels Tres Dragons

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa