L’espera dels votants al carrer genera llargues cues als col·legis electorals

Els retards en obrir i la distància interpersonal causen un efecte òptic que pot resultar desmobilitzador

Les cues a la porta dels col·legis electorals són una altra de les estampes destacades del 14-F a la ciutat de Barcelona. A les deu del matí ja havien obert portes i tenien les meses constituïdes pràcticament tots els punts de votació, després de retards generalitzats per al·legacions d’última hora a peu d’urna. De seguida que s’ha pogut començar a votar, els electors han començat a fer cua al carrer –requisit per evitar contagis– i s’han vist fileres ben llargues fins i tot sota la pluja fina que queia a primera hora.

Per exemple al carrer Balmes el TOT Barcelona ha presenciat com la cua havia de fer zig-zag a la vorera per encabir tots els qui volien votar d’hora. També a la Rambla del Carmel la filera de votants era molt vistosa. Al mercat de Sant Antoni, convertit en macrocol·legi electora, també s’han vist acolorides cues de paraigües. La distància de seguretat entre persones també contribueix a la longitud de la cua i a fer témer molta estona d’espera.

Avis fent cua per votar al Pavelló poliesportiu El Carmel aquest 14-F / Jordi Play

Es tracta més d’un efecte òptic que d’una allau de votants, però pot tenir un efecte desmobilitzador en l’electorat que dubtava sobre si anar a votar o no.

Més d’un milió d’electors conformen el cens de la capital. La franja de 9h a 12h, a més, estava destinada preferentment als electors d’edat avançada i altres col·lectius de risc pel coronavirus.

Les primeres cues de votants a les eleccions al Parlament al Mercat de Sant Antoni de Barcelona / ACN
Les primeres cues de votants a les eleccions al Parlament al Mercat de Sant Antoni de Barcelona / ACN

A l’escola de les Aigües la cua cap a les 11 hores també era, malgrat la pluja, llarga. Una quinzena de persones esperaven per votar en cues en què es respectava la distància de seguretat.

Cua de votants a l’escola de les Aigües / Adrià Lizanda
Més informació

Nou comentari