Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona obre el 14-F amb la meitat de meses sense constituir
  • CA

La ciutat de Barcelona ha obert col·legis a les 9h d’aquest diumenge 14F amb moltes meses electorals sense constituir. Segons l’aplicació de la Generalitat de Catalunya, les dades actualitzades a l’hora d’inici de les votacions indiquen que només s’han pogut formar puntualment el 51,79% de les previstes. És a dir, 999 de les 1.929 meses de la capital.

A dos quarts de deu, mentre ja hi havia ciutadans exercint el dret a vot, quedava un 15% de meses pendent de constituir. Passades les 10h encara –l’hora límit que marca la llei– hi havia un 5% de meses tancades al públic, segons les mateixes dades oficials.

Segons ha comprovat el TOT Barcelona a col·legis de Gràcia i Nou Barris, el motiu del retard no ha estat la manca de gent. La gran majoria dels cridats a mesa, fossin titulars o suplents, han complert amb la citació. El retard generalitzat s’ha degut sobretot a la dilatació del procés de constitució perquè hi havia candidats que presentaven al·legacions in situ a última hora i d’altres que arribaven tard.

Les meses eren una de les incògnites d’aquestes eleccions marcades per la pandèmia, amb un gran nombre de renúncies dels candidats a formar-ne part i un 30% d’al·legacions que la Junta Electoral de zona reconeix no haver pogut respondre a temps.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa