La Junta Electoral encara no ha resolt el 30% de les al·legacions pendents

El president de la JEZ es mostra convençut que les eleccions es faran "amb normalitat"

La Junta Electoral de Zona de Barcelona ha rebut unes 10.000 excuses per no anar a les meses electorals i té pendent de resoldre entre unes 2.000 i unes 3.000, segons ha explicat el president d’aquesta JEZ, Santiago García. El jutge ha afirmat en declaracions a Ràdio4 que encara reben excuses i que estan “constantment” resolent. Tot i això, ha afirmat que es pot donar el cas que persones que les hagin presentat no rebin resposta abans de diumenge i si això passa s’hauran de presentar al col·legi electoral. García ha explicat que estan intentant “cribrar” aquelles que aparentment seran acceptades.

Tot i això, s’ha mostrat “convençut” que les eleccions es podran fer “amb normalitat”. García ha explicat que fa 15 dies la previsió sobre el 14-F era “molt més negra del que es veu ara” i ha confiat que els comicis se celebraran sense problema. Ha reconegut però que han rebut més al·legacions de les que preveien, tot i saber que serien moltes més que en una comtessa normal. “Queden algunes per resoldre”, ha reconegut, al temps que ha previst que en continuaran rebent fins el mateix diumenge.

Què passa si no responen?

En aquest sentit, ha explicat que es pot donar la situació que arribi el dia de les eleccions i que hi hagi persones que han presentat excuses i no hagi rebut resposta. En aquest casos, ha afirmat que el silenci administratiu “seria negatiu” i la persona s’hauria de presentar al col·legi electoral. “Estem fent el possible i l’impossible per cribrar sol·licituds i veure les que poden ser estimades i resoldre-les amb preferència”, ha afegit.

García ha assegurat també no tenir la sensació que s’hagin produït errors a l’hora de rebutjar excuses i ha explicat que la JEZ de Barcelona ha estat assessorada per dos metges forenses. Sí ha apuntat però que el volum de feina d’aquesta junta és superior que el d’altres pel volum de població que atén i, segons el seu parer, hauria de tenir una estructura més gran que altres.

Meses abans de les 10.00

D’altra banda, ha explicat que s’acostuma a “evitar” que les meses amb problemes es completin amb el primer que arriba a votar. Ha insistit que les meses han d’estar constituïdes “si o si” a les 10.00 hores i en les que no s’hagi pogut, la votació es faria a les 48 hores. Ha considerat però “molt hipotètic” que no es puguin fer públics els resultats el diumenge a la nit. Sí, ha obert la porta a que la jornada es tanqui més enllà de les 20.00 hores perquè s’hagi de recuperar el temps fet servir per resoldre incidències. Entre aquestes, ha explicat per exemple el temps que es pugui necessitar per traslladar una mesa que s’hagi organitzat a l’exterior si comença a ploure.

El jutge ha afirmat que la llei electoral actual, del 1985, està “una mica obsoleta”, per exemple en no preveu el vot electrònic. D’altra banda, ha dit que des d’un punt de vista personal, no li sembla que una manifestació en contra de l’empresonament de Pablo Hasél “incideixi” en la campanya electoral.

Comentaris

  Ferran 12/02/2021 12:36 pm
  Lo suyo son pancartas en el Palau. Trabajar mucho y bien no saben. Atajo de sodomitas
  Ricard 12/02/2021 1:34 pm
  La feinada de prioritzar interessos no catalans té un preu.
  uno que vive en Tabarnia 12/02/2021 3:50 pm
  aquesta colla de vagos, que els fotin fora, de fet jo no aniria a la mesa si no aguesin solucionat la resolucio, aixo es sentar un precedent per mes endevant, tots tindriem que negar a anar.hi, si no saben fer la feina, a la puta calle i haviat arreglat
  Tano 12/02/2021 4:58 pm
  Aquesta banda d'inútils tenen molta feina, i poques ganes de fer-ne. Fantasmes i res més.

Nou comentari