Les portes giratòries de les eleccions: de les tertúlies a les llistes electorals

La número dos del PSC i tertuliana habitual de la ràdio, Laia Bonet, n'és un exemple

La distància entre les tertúlies i les llistes electorals és, en ocasions, cosa d’un sol pas. Les eleccions municipals a Barcelona en van ser una prova, ja que diversos membres de candidatures van canviar les taules dels estudis de ràdio o de televisió pels escenaris dels mítings electorals, segons publica el portal municipals.cat.

És el cas, per exemple, de la número dos del PSC, Laia Bonet. L’advocada va saltar des de les tertúlies fins al segon lloc de la candidatura, i entrarà a formar part del consistori a partir de la sessió de constitució del 15 de juny. 

Altres casos que han deixat els comicis han estat els de Miquel Puig i el de Gonzalo Bernardos. Puig va entrar a ser el número tres d’Ernest Maragall després de passar pel plató de TV3 i d’escriure articles en premsa. L’economista Gonzalo Bernardos va tancar la llista dels socialistes, segons recorda municipals.cat. 

El cas més conegut de les eleccions, però, va ser el de Jordi Graupera. El doctor en filosofia, habitual de les tertúlies de Rac1, va impulsar una candidatura pròpia sorgida de la seva victòria a les primàries de l’ANC. 

Més informació

Nou comentari