Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’artista del mural censurat en pintarà un altre en suport a Pablo Hasél
  • CA

Blackblock, l’artista a qui els serveis de neteja van esborrar un mural que criticava el rei espanyol emèrit, ha anunciat que aquest diumenge tornarà al parc de les Tres Xemeneies del Poble-sec per pintar un altre mural per reclamar la llibertat de Pablo Hasél, que aquest matí ha estat detingut a la Universitat de Lleida després d’haver-s’hi atrinxerat tota la nit.

“Tornarem als murs per deixar palesa la nostra determinació a no deixar-nos intimidar davant la censura i exigir la llibertat de Pablo Hásel”, ha dit aquest dimarts Blackblock en un piulada. “Convidem a tothom a sumar-se a la convocatòria, a replicar-la a cada barri, poble i ciutat… Que els murs parlin!”

L’artista, molt crític amb la censura del seu mural de Joan Carles I, ha assegurat que “ningú” li dirà que poden o no poden “pintar, cantar o pensar”. Aquest vespre s’ha convocat una manifestació a la plaça Lesseps de Barcelona per exigir l’alliberament del raper.

Mentrestant, a l’Ajuntament, el mateix artista segueix quedant esquitxat per l’actualitat. Avui ha estat el PP qui ha anunciat que demanarà al govern de Colau i Collboni que rectifiqui i no s’ofereixi a pagar el cost de tornar a pintar el grafiti esborrat. “Si el volen tornar a pintar, que el pintin sense problema, és un espai autoritzat, però l’Ajuntament no pot pagar-ho”, ha etzibat el líder dels populars al consistori, Josep Bou. Així, tot i que el mateix artista, en conversa amb el TOT Barcelona, va quantificar el cost dels materials per pintar l’obra en menys de 50 euros, el PP reclama que el govern municipal no en sufragui els costos.

El comunicat del PP assenyala que els serveis de l’Ajuntament van esborrar el mural per un error de “comunicació interna” i insisteix que és “ilògic” que es pagui per tornar-lo a pintar, com va proposar el govern municipal quan va reconèixer l’errada. “Colau es va veure superada per les crítiques dels seus i va haver d’anunciar, com sempre, una mesura populista“.

A tot això, en el moment de la proposta de l’Ajuntament, l’artista ni tan sols tenia clar si acceptaria la proposta municipal de cobrir les despeses, ja que era una quantitat molt minsa, o de fer el mateix mural de nou.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa