“No deixeu de fer coses que reforcen la nostra lluita”: la vaga de fam de Forn

La portaveu dels presos, Pilar Calvo, afirma que estan "força cansats" però "mentalment forts"

L’extinent d’alcalde de Barcelona, Joaquim Forn, en presó preventiva des de fa més d’un any publica a diari un tuit sobre l’avenç de la vaga de fam que va començar el 4 de desembre. Ho va fer tres dies després que Jordi Sànchez i Jordi Turull comencessin aquesta protesta pel, denuncien, bloqueig del Tribunal Constitucional dels recursos dels presos. Si el TC no tramita els recursos, no poden esgotar les vies judicials espanyoles ni, per tant, presentar recursos a la justícia internacional. 

[r:1]

La portaveu dels presos en vaga de fam, la periodista Pilar Calvo, confirma que tots 4 es troben “cansats físicament, però mentalment molt forts”. Assegura que la màxima preocupació dels presos és que es caigui en el “parany de la violència” de l’extrema dreta. La portaveu va visitar Forn dimecres passat, i detalla que l’extinent d’alcalde es queixava d’un dolor a l’esquena degut a la lumbàlgia, però que els metges li han dit que el problema ja està resolt. A més, Calvo apunta que tots els presos en vaga de fam passen controls de glucosa, sang i pes a diari i que els serveis de salut hi estan “molt a sobre”.

Sobre l’efecte que està tenint la seva acció, els presos consideren que han aconseguit fer moure fitxa al TC, però que el seu objectiu va més enllà: “Volen remoure consciències i fer veure que s’està perdent qualitat democràtica”, declara Calvo. La portaveu està en contacte permanent amb les famílies, i subratlla que, tot i estar “amoïnades”, compten amb el suport dels metges. 

Finalment, la periodista indica que estan molt agraïts per les mostres de suport en forma de dejunis col·lectius que estan rebent. Però també demanen que “no es frivolitzi” amb la seva situació. 

 

 

 

 

 

 

Més informació

Nou comentari