La fiscalia s’oposa a permetre que Forn vagi al ple del cartipàs perquè “alteraria la convivència”

Fidel Cadena al·lega que hi ha "un greu risc de reiteració delictiva" perquè torna a tenir un càrrec públic

La fiscalia s’oposa a permetre que el president del grup municipal de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, assisteixi al ple del cartipàs, com ha sol·licitat com a pres polític al Suprem. El tribunal va autoritzar el trasllat policial de Forn, entre fortes mesures de seguretat, per al ple d’investidura.

[r:1]

En aquella ocasió, la fiscalia no s’hi ha oposar. Ara, en canvi, el ministeri públic al·lega que si se’l deixa participar en aquesta nova sessió del ple municipal hi ha “un greu risc de reiteració delictiva”, ja que torna a tenir un càrrec públic, tot i que el fet de ser regidor de l’oposició a l’Ajuntament no té res a veure amb ser conseller d’Interior en el moment del referèndum, que és el que l’ha acabat portant al banc dels acusats i a la presó provisional, a l’espera de sentència.

En l’escrit de la fiscalia, al qual ha tingut accés l’agència Europa Press, es diu que “ni es pot ni s’ha de permetre” que Forn torni a “escenaris públics que li permetin operar amb instruments jurídics similars que els que, en el seu dia, van ser utilitzats” pel que el ministeri públic espanyol considera que va ser “combatre l’estat de dret i vulnerar la Constitució”.

“Un permís penitenciari com el que se sol·licita posaria en risc la vigència de l’ordenament jurídic en un context social i polític similar a aquell en què va actuar l’investigat i alteraria molt probablement la convivència ciutadana”, afegeix l’escrit, ignat pel fiscal Fidel Cadena, el que va interrogar Forn durant el judici i va parlat de “cotxes devastats” de la Guàrdia Civil el 20-S i “muralles humanes que es llançaven contra la policia” l’1-O.

Més informació

Comentaris

  Marcos 26/09/2019 4:29 pm
  Claro, lo quieren secuestrado y callado, no se entiende esa prisión preventiva por supuestos delitos que nadie ve, sólo los represores, el Fiscal debe garantizar la Ley, no aplicarla a antojo de unas ideas políticas, no es eso un Fiscal, la Ley es igual para todos, pero la aplicación de esas leyes está corrompida, se aplica en cada caso según elobjetivo político, Dan Asco.
  Lluis 26/09/2019 2:39 pm
  La fiscalia mafiosa del estat podrit ,
  Vicenç 12/07/2019 3:47 pm
  Quin argument válid expresa la Fiscalia, o aqui obeixen, per no permetre a Joaquim Forn, assistir al Ple on es decidiex els repartiment de cadires i els corresponents sous adjunts, a l'Ajuntement de Barcelona ? Tenen por que fugi a Waterló ? La FIscalía està participant en la política, sense que aquest sigui l'ambit que li correspon en una democràcia tal com cal. Esteu masacrant als polítics catalans. Deu us castigarà; De la justicia divina no s'escapa ningú....
  X*2 12/07/2019 12:17 pm
  Això de la fiscalia és una cova de feixistes

Nou comentari