La CUP assegura que el pacte Colau-Collboni impedirà les polítiques transformadores

Són especialment crítics amb la designació d'Albert Batlle com a tinent d'alcalde de Seguretat

La CUP-Capgirem Barcelona ha assegurat aquest divendres que el pacte de govern municipal entre BComú i el PSC a l’Ajuntament “elimina qualsevol rastre i possibilitat de fer polítiques transformadores que posin en centre els interessos i les vides dels veïns”.

[r:1]

En un comunicat, ha recalcat que el PSC controlarà les àrees clau que defineixen el model econòmic i productiu de la ciutat, així com altres àmbits “centrals” com ocupació, turisme, comerç, mobilitat, seguretat i espai públic, cosa que la formació independentista anticapitalista que creu que perjudicarà es classes populars.

Els cupaires són especialment crítics amb la designació d’Albert Batlle com a tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, a qui li retreuen “ser el responsable polític de la Generalitat en casos de violència policial i consultor privat amb uns ingressos declarats de més de 14.000 euros nets al mes “.

“Les assumpció dels postulats retrògrads del PSC és nítida en molts camps i impregna l’acord de govern” en conceptes com la solvència econòmica, el compliment de la legalitat, l’estabilitat, l’autoritat, la intervenció i regulació en l’espai públic, i els beneficis fiscals a les empreses, entre altres.

En aquest sentit, han subratllat que “no és estrany que, tant Manuel Valls, vetllador d’aquest govern, com Josep Bou s’hagin mostrat eufòrics per la concreció d’aquest acord, tant per la forma com pel fons”, i la CUP ha insistit que constituiran una oposició popular des de fora del consistori.

Més informació

Nou comentari