La CUP assegura que el pacte Colau-Collboni impedirà les polítiques transformadores

La CUP-Capgirem Barcelona ha assegurat aquest divendres que el pacte de govern municipal entre BComú i el PSC a l’Ajuntament “elimina qualsevol rastre i possibilitat de fer polítiques transformadores que posin en centre els interessos i les vides dels veïns”.

[r:1]

En un comunicat, ha recalcat que el PSC controlarà les àrees clau que defineixen el model econòmic i productiu de la ciutat, així com altres àmbits “centrals” com ocupació, turisme, comerç, mobilitat, seguretat i espai públic, cosa que la formació independentista anticapitalista que creu que perjudicarà es classes populars.

Els cupaires són especialment crítics amb la designació d’Albert Batlle com a tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, a qui li retreuen “ser el responsable polític de la Generalitat en casos de violència policial i consultor privat amb uns ingressos declarats de més de 14.000 euros nets al mes “.

“Les assumpció dels postulats retrògrads del PSC és nítida en molts camps i impregna l’acord de govern” en conceptes com la solvència econòmica, el compliment de la legalitat, l’estabilitat, l’autoritat, la intervenció i regulació en l’espai públic, i els beneficis fiscals a les empreses, entre altres.

En aquest sentit, han subratllat que “no és estrany que, tant Manuel Valls, vetllador d’aquest govern, com Josep Bou s’hagin mostrat eufòrics per la concreció d’aquest acord, tant per la forma com pel fons”, i la CUP ha insistit que constituiran una oposició popular des de fora del consistori.

Nou comentari

Més notícies
Ple d'activistes en la votació per avalar que Colau es presenti a la investidura / BComú

Colau sotmet el pacte a votació de les seves bases en 3 fases

BComú activarà divendres la consulta a les bases sobre l'acord de govern amb el PSC
La portaveu de JxCat, Elsa Artadi, amb el regidor Jordi Martí. | Europa Press

JxCat celebra que es doni la “importància que té” a la seguretat en el pacte de govern

L'acord contempla la creació d'una tinença d'alcaldia dedicada a aquest aspecte dirigida pel socialista Albert Batlle

Els comuns i el PSC blinden el pacte de govern davant la sentència del Procés

Colau i Collboni asseguren que l'acord "se centra només en Barcelona" i deixen clar que aquesta vegada no permetran la ruptura del 2017
La Guàrdia Urbana, fa uns mesos, ocupant el vestíbul de l'intercanviador de Renfe per evitar el top manta / A.L.

El govern Colau-Collboni farà equilibris en l’àmbit de la seguretat

El text del pacte és una peça d'orfebreria de concessions mútues però els programes electorals reflecteixen posicions molt diferents i l'alcaldessa no li traurà l'ull de sobre a Batlle