Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
JxCat i ERC assenyalen Eloi Badia pel cas d’assetjament a Parcs i Jardins
  • CA

El cas d’assetjament masclista a l’empresa municipal Parcs i Jardins, que ha acabat amb una sentència condemnatòria contra l’assetjador i la companyia –segons va avançar el TOT Barcelona–, ha arribat al ple de l’Ajuntament de Barcelona. ERC i JxCat han presentat un prec i una pregunta dirigits al govern d’Ada Colau en què han assenyalat el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica i president de Parcs i Jardins, Eloi Badia.

“Reprovem l’actitud de Badia i del govern municipal”, ha dit la regidora de JxCat Francina Vila. S’hi ha sumat la portaveu del grup d’ERC Elisenda Alamany, que ha fet referència a la notícia publicada per aquest diari el 5 de febrer, que ha criticat que el regidor responsable no hagi “donat la cara”. Vila ha criticat que l’executiu local s’hagi “autoerigit com el més feminista de la història” però que no hagi rebut la CGT, el sindicat que ha acompanyat les dues víctimes durant tot el procés.

“Són feministes només de tuit i de pancarta”, ha considerat la regidora de JxCat. La portaveu d’ERC ha lamentat que Badia “s’amagui” i que posi “excuses”. “No hi pot haver excuses amb assetjadors ni amb els que no donen la cara”, ha criticat. Badia va defensar ahir que el consistori va actuar amb “diligència”.

Colau s’obre a “revisar protocols”

La resposta l’ha donat l’alcaldessa Ada Colau, que ha fet referència a un dels aspectes més polèmics del cas, ja que l’assetjador condemnat ha estat ascendit. La líder de l’executiu barceloní ha insistit que el treballador va aconseguir l’augment de categoria mitjançant un concurs de mèrits abans de la sentència. Sobre la commutació de la suspensió de sou i feina establert al protocol contra l’assetjament per uns cursos, Colau ha destacat que van prioritzar la formació perquè “totes les especialistes diuen que interessa aconseguir que la conducta no es doni en el futur”.

Colau ha respost a la regidora Francina Vila destacant que el govern de Xavier Trias no disposava de protocols d’assetjament, a diferència del seu. Amb tot, ha obert la porta a “revisar protocols” i ha garantit que les dues víctimes no tornaran a treballar amb l’assetjador.

Manifestació contra Badia

Amb tot, el regidor Badia no ha acudit al ple. No s’ha trobat, doncs, amb la concentració convocada per la CGT per exigir-ne la dimissió per l’actuació de l’empresa municipal en el cas. El regidor, que presideix la companyia, va defensar ahir que l’Ajuntament va actuar “amb diligència” i va posar en valor la reacció del consistori quan va tenir coneixement de la situació.

Protesta convocada per la CGT contra Eloi Badia pel cas d’assetjament a Parcs i Jardins / Cedida

La formació sindical ha estat qui ha acompanyat les dues víctimes al llarg del procés, que han vist com l’empresa ascendia el seu assetjador malgrat la sentència que confirma que van patir assetjament masclista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa