Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
JxCat burxa Colau pel repartiment de dividends de TRAM
  • CA

JxCat reclama a l’alcaldessa Ada Colau que es posicioni sobre el repartiment de dividends als accionistes de l’empresa público-privada que gestiona el tramvia barceloní. Com va avançar en primícia el TOT Barcelona, TRAM va repartir 18 milions d’euros aquest 2020 tot i que inicialment ho havia descartat per prudència davant la pandèmia.

El portaveu del grup municipal de JxCat, Jordi Martí, ha presentat preguntes per escrit per a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en què colla perquè respongui sobre el paper de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) en el repartiment. El grup de transports disposa d’un 2,5% de les accions de Tram i, segons ha pogut saber aquest diari, va votar en contra del repartiment de dividends.

Amb tot, Martí ha demanat “quin ha estat el paper de l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana –presidida per Colau– en la decisió”. JxCat, que cita la informació publicada per aquest mitjà, considera que el repartiment de beneficis entre els accionistes “és sorprenent, en un escenari com l’actual, en què la crisi sanitària” ha provocat “una greu crisi econòmica i social” i que ha afectat a sectors com el del transport públic. El context actual, afegeixen des del grup municipal, “obliga les administracions a injectar diners de forma extraordinària en el sistema i les empreses que el gestionen per evitar forats i resultats econòmics negatius”.

Per tot plegat, Martí ha preguntat a l’alcaldessa sobre la postura de TMB en la votació a la junta general extraordinària on es va aprovar el repartiment. També ha sol·licitat saber quants diners ha obtingut TMB com a accionista i a què els dedicarà. Finalment, ha volgut saber què votarà TMB a la junta general extraordinària del proper juny, en què es podria aprovar de nou un repartiment de dividends, i quines accions prendrà Colau respecte del repartiment.

Més notícies
Un comboi del TRAM, de nit a les glòries | TRAM
TRAM va repartir dividends en plena pandèmia tot i haver-ho descartat
Notícia: TRAM va repartir dividends en plena pandèmia tot i haver-ho descartat
Comparteix
La junta general extraordinària ho va aprovar al desembre de l'any passat tot i aturar-ho en un principi per prudència
El tramvia, a la Diagonal / S.B.
La unió del tramvia planteja un augment d’accionariat públic a TRAM
Notícia: La unió del tramvia planteja un augment d’accionariat públic a TRAM
Comparteix
Les administracions negocien amb les concessionàries privades una contraprestació a la inversió prevista

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa