Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
TRAM va repartir dividends en plena pandèmia tot i haver-ho descartat
  • CA

Els accionistes de TRAM finalment sí que van rebre dividends l’any passat, tot i haver decidit en un primer moment que no es repartirien beneficis per la pandèmia. Al juny de l’any passat la junta general extraordinària del grup va determinar que, per prudència, els accionistes no obtindrien diners com a resultat de la gestió del tramvia. Finalment, però, segons pot avançar el TOT Barcelona i confirmen fonts de TRAM, la junta general extraordinària del desembre passat va aprovar el repartiment d’uns 18 milions d’euros entre els accionistes en concepte de beneficis per l’exercici del 2019.

El grup TRAM està format per Tramvia Metropolità S. A., que opera el tramvia del costat Llobregat; Tramvia Metropolità del Besòs S. A., que té la gestió de la banda Besòs; Trambaix UTE i Trambesòs UTE, les empreses contractades per les dues concessionàries que porten a terme l’operació i manteniment diaris del tramvia.

Els accionistes de Tramvia Metropolità i Tramvia Metropolità del Besòs són els que van obtenir uns 18 milions d’euros. L’accionariat del grup està format per, de més a menys important: Globalvia –sorgit de la unió entre Bankia i FCC el 2007 i amb fons de pensions com a accionistes–, Moventia, Alstom, Transdev, TMB i FGC –les dues empreses públiques tenen, cadascuna, un 2,5% de l’accionariat–, i Comsa.

Pel que fa als beneficis que es podrien obtenir per l’exercici de l’any passat, el de la pandèmia, el consell d’administració d’aquest març de 2021 ha aprovat la convocatòria el proper juny de la pròxima junta general extraordinària. Fonts de TRAM indiquen que serà allà on es detallarà si l’accionariat es repartirà beneficis o no.

El tramvia ha tornat a agafar rellevància mediàtica després que s’aprovés a mitjans de març els dos projectes d’urbanització que permetran la primera fase de la unió dels tramvies de la capital catalana. La unió, tal com va detallar aquest diari, planteja un augment d’accionariat públic a TRAM, que seria en forma d’increment d’importància de TMB i FGC al consell d’administració.

Més notícies
El tramvia, a la Diagonal / S.B.
La unió del tramvia planteja un augment d’accionariat públic a TRAM
Notícia: La unió del tramvia planteja un augment d’accionariat públic a TRAM
Comparteix
Les administracions negocien amb les concessionàries privades una contraprestació a la inversió prevista
Un autobús de TMB i un comboi del tramvia, a Barcelona
Llum verda inicial al projecte de connexió del tramvia que reduirà els cotxes a la Diagonal
Notícia: Llum verda inicial al projecte de connexió del tramvia que reduirà els cotxes a la Diagonal
Comparteix
El pla aprovat avui ampliarà l'espai per a vianants i ciclistes, així com les àrees verdes

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Colau 3% sempre robant a abril 07, 2021 | 07:18
    Colau 3% sempre robant abril 07, 2021 | 07:18
    Tots pelats, subvencions un8versal i la trama Colau3%tram forrats fins dalt, COLAU CHORIZA, ESQUERRES DE LLADRES, quin fastic de delinquent colau. COMUNA BANDA 3% FORA JA!!!!
  2. Icona del comentari de: CHORIZA de la bona a abril 07, 2021 | 08:47
    CHORIZA de la bona abril 07, 2021 | 08:47
    La Colau no defensava serveis pùblics?, per això te tan interes en posar tranvies per tot barcelona?, per cobrar com accionista?, tela tela amb els comuns, i despres critiquen els convergents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa