JxCat acusa de “mala fe” i “incompetència” Cs per haver demanat la suspensió de Forn

El regidor Jordi Martí assegura que la llei de règim local només permet suspendre regidors amb sentència ferma i que ho ha de fer un tribunal

La sol·licitud de Ciutadans perquè Joaquim Forn sigui suspès com a regidor, presentada al secretari municipal de l’Ajuntament, ha provocat la resposta d’Ada Colau –que ha descartat que la corporació local pugui executar aquesta suspensió– i de Junts per Catalunya, que l’ha considerat una  “proposta extemporània i fora de lloc”. “La rebutgem i ens entristeix profundament”, ha dit el regidor de JxCat Jordi Marí.

[r:1]

Segons Martí, “Ciutadans demana una cosa que no es pot demanar, perquè demana al secretari general de l’Ajuntament que suspengui Joaquim Forn”. El regidor ha recordat que Forn, president del grup municipal de Junts per Catalunya, “té el cent per cent dels seus grups polítics intactes i només es poden veure afectats quan hi hagi una sentència ferma d’un tribunal”.

Martí es refereix l’article 8 del decret 2568/1986, del Reglament d’Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, que diu que “qui tingui la condició de membre d’una corporació quedarà suspès en els seus drets, prerrogatives i deures quan una resolució judicial ferma condemnatòria ho comporti”.

“Joaquim Forn seguirà sent regidor, amb totes les prerrogatives, inclosa les retributives, fins que no hi hagi sentència si és condemnatòria i associada a una inhabilitació. En aquest cas, els tribunals podrien suspendre’l. Però el secretari municipal ni cap alcalde poden executar una sentència que no existeix”, ha advertit Martí.

Segons el regidor, “Cs actua amb mala fe política i amb desconeixement preocupant de marc jurídic d’aplicació en l’àmbit penal”. “Lamentem aquesta incompetència política i jurídica i reafirmen el nostre compromís amb això que en diuen estat de dret, que diu que Forn té els drets polítics intactes”, ha sentenciat.

Més informació

Nou comentari