Joaquim Forn ha recordat des de la presó de Lledoners que té els drets polítics “intactes” com a regidor però “condicionats per una arbitrarietat”. El president del grup municipal de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona ha reaccionat d’aquesta manera, a través de Twitter, a la decisió del Tribunal Suprem de no donar-li permís per assistir a la sessió plenària d’aquest dimarts, on es discutirà el cartipàs municipal.

Forn s’ha mostrat “decebut” amb la decisió de l’alt tribunal, que li impedirà ser al ple i “representar-hi” la gent que el va votar. Cal recordar que el Suprem ha rebutjat el permís a Forn argumentant que tot i ser “conscient” de les “restriccions” que implica la privació de llibertat, les considera “proporcionades” respecte a la necessitat de “preservar els fins del procés penal en un moment en què ja ha finalitzat l’acte del judici oral”.

A més, ha afegit que el permís sol·licitat no té “el caràcter d’extraordinari” que exigeix la llei per atorgar-lo. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va demanar que Forn pogués assistir al ple, argumentant la importància de la sessió, ja que posa en marxa de forma efectiva el nou mandat.

Nou comentari

Més notícies

El Suprem denega a Forn el permís per assistir el ple del cartipàs

El tribunal considera que no hi ha les condicions per a una autorització extraordinària

Colau demana al Suprem que permeti a Forn ser al ple del cartipàs

L'alcaldessa fa arribar un escrit al tribunal a través de Francesc Homs, l'advocat que coordina algunes de les defenses

JxCat posa un llaç groc a l’escó buit de Forn

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lamentat l’absència del regidor, a qui el Suprem ha denegat el permís per anar al ple del cartipàs