Forn recorda que té els drets polítics “intactes”

El president del grup municipal de Junts per Catalunya a Barcelona es mostra "decebut" per la negativa del Suprem a assistir al ple

Joaquim Forn ha recordat des de la presó de Lledoners que té els drets polítics “intactes” com a regidor però “condicionats per una arbitrarietat”. El president del grup municipal de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona ha reaccionat d’aquesta manera, a través de Twitter, a la decisió del Tribunal Suprem de no donar-li permís per assistir a la sessió plenària d’aquest dimarts, on es discutirà el cartipàs municipal.

Forn s’ha mostrat “decebut” amb la decisió de l’alt tribunal, que li impedirà ser al ple i “representar-hi” la gent que el va votar. Cal recordar que el Suprem ha rebutjat el permís a Forn argumentant que tot i ser “conscient” de les “restriccions” que implica la privació de llibertat, les considera “proporcionades” respecte a la necessitat de “preservar els fins del procés penal en un moment en què ja ha finalitzat l’acte del judici oral”.

A més, ha afegit que el permís sol·licitat no té “el caràcter d’extraordinari” que exigeix la llei per atorgar-lo. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va demanar que Forn pogués assistir al ple, argumentant la importància de la sessió, ja que posa en marxa de forma efectiva el nou mandat.

Més informació

Nou comentari