Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau demana al Suprem que permeti a Forn ser al ple del cartipàs
  • CA

Joaquim Forn ha d’assistir el ple del cartipàs de la setmana que ve com a president del grup municipal de Junts per Catalunya. És el que considera l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha fet arribar els seus arguments, en contra del que pensa la fiscalia, al Tribunal Suprem, l’òrgan al qual el regidor he demanat un permís per poder assistir a la sessió plenària programada per al dimarts que ve. El text de l’alcaldessa es fa arribar al Suprem a través de Francesc Homs, l’exconseller i advocat que coordina algunes de les defenses en el judici de l’1-O i que és el receptor oficial de la carta, que dsprés traslladarà a l’òrgan judicial.

Aquesta posició es confronta amb la petició del fiscal Fidel Cadena perquè denegui el permís sol·licitat per Forn per “risc de reiteració delictiva”.

[r:1]

L’escrit que signa Colau, recorda que a Forn se li va concedir permís per assisttir al ple d’investidura i que la seva participació “es va ajustar en tot moment a les determinacions contingudes en la normativa […] i als termes de l’autorotzació!”. Ara –i l’alcaldessa cita “el secretari general”– és “preceptiva la celebració d’un ple extraordinari de caràcter organitzatiu que doti d’efectivitat el mandat corporatiu inciat el 15 de juny”.

Afegeix que la data per a la qual ha convocat el ple –el dia 16, dimarts que ve– i diu que ho posa en coneixement d’Homs “als efectes de la seva consideració en ordre a l’eventual sol·licitud de les autoritzacions judicials que resultin pertinents“. També adverteix que entén que l’assistència de Forn al ple és “l’exercici d’una funció que forma part del nucli essecial de l’estatut jurídic que li correspon com a membre de la corporació municipal”.

Colau assegura que té “especial interès” a fer “les gestions que es considerin convenients i adequades” perquè Forn sigui al ple de dimarts, ja que com a alcaldessa té “l’obligació i la voluntat ferma de fer les actuacions que siguin necessàries per garantir el ple exercici dels drets de tots els membres de la corporació i del senyor Joaquim Forn en particular, ja que així  es dona resposta a l’inequívoc compromís de defensa dels principis democràtics i dels drets polítics del conjunt dels ciutadans de Barcelona”.

JxCat manifesta “indignació” per la petició de la fiscalia

El regidor de Junts per Catalunya Jordi Martí ha assegurat que la petició de la fiscalia al Suprem perquè denegui a Forn el permís per assistir al ple de cartipàs provoca “indignació”. Tanmateix, ha advertit que encara falta saber la resolució del tribunal, que va autoritzar l’assistència del president del seu grup municipal al ple d’investidura. “No és només que desitgem tenir el Quim Forn entre nosaltres, que ho desitgen els 41 regidors del consistori, és que Forn té els drets polítics intactes, perquè no pesa sobre ell cap suspensió ni cap inhabilitació”, ha subratllat.

ERC troba “escandalós” el plantejament del fiscal

També el líder d’ERC a Barcelona, ​​Ernest Maragall, s’ha pronunciat sobre la situació de Forn. Troba “escandalosa i rebutjable” la demanda de la fiscalia perquè s’impedeixi d’impedir que el president del grup municipal de JxCat surti de la presó per assistir al ple. Segons el republicà, la fiscalia es basa “en una realitat paral·lela” per dir que la presència de Forn en el ple podria alterar la convivència democràtica i que implica risc de reiteració delictiva. “Avui comprovem a través de la fiscalia que el partit socialista és el partit de la negació del diàleg i dels drets bàsics”, ha afegit.

[r:1]

Sobre la carta de Coau, ha dit que li sembla “bé”, però ha subratallat que ho fa en solitari, com a alcaldessa –el mebret diu “alcaldessa de Barcelona ” i no “Ajuntament de Barcelona”– i hi veu “una esquerda i ruptura de la unitat institucional”, que atribueix al fet que el PSC està a punt d’entrar al govern municipali està en desacord amb els gestos de la institució en defensa dels presos polítics.

Més notícies
La fiscalia s’oposa a permetre que Forn vagi al ple del cartipàs perquè “alteraria la convivència”
Notícia: La fiscalia s’oposa a permetre que Forn vagi al ple del cartipàs perquè “alteraria la convivència”
Comparteix
Fidel Cadena al·lega que hi ha "un greu risc de reiteració delictiva" perquè torna a tenir un càrrec públic
Els comuns i el PSC blinden el pacte de govern davant la sentència del Procés
Notícia: Els comuns i el PSC blinden el pacte de govern davant la sentència del Procés
Comparteix
Colau i Collboni asseguren que l'acord "se centra només en Barcelona" i deixen clar que aquesta vegada no permetran la ruptura del 2017

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ave-maría a juliol 12, 2019 | 12:42
    ave-maría juliol 12, 2019 | 12:42
    Estava cantat, ja comencem el curs present de "madame posturetes"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa