Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni avala prescindir d’un vot per suplir Quim Forn: “És un ‘fair-play’ que s’ha de mantenir”
  • CA

El flamant primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni (PSC), ha avalat que el govern bipartit prescindeixi d’un dels seus 18 vots en les votacions importants per compensar l’absència de Quim Forn, a qui el Tribunal Suprem ha impedit assistir al ple del cartipàs aquest dimarts. Ho ha argumentat per tradició política del consistori, recordant que ha estat “una deferència” habitual “per exemple quan un regidor no podia venir al ple per motius de salut”. 

“És un fair-play que s’ha de mantenir”, ha respost en una entrevista al programa Bàsics de Betevé. Preguntat per si aquesta absència solidària podria ser també assumir-la algun electe del PSC –en lloc de recaure només en els comuns, més crítics amb l’encausament de Forn–, ha evitat respondre i ha assegurat que els dos partits encara no n’han parlat.

Un comissionat viatger per a la marca Barcelona

Collboni també ha avançat que aquest mandat tornarà a haver-hi comissionats, és a dir, especialistes a qui el govern contracta per liderar políticament àrees concretes. Així, ha dit que fitxarà un comissionat amb disponibilitat per viatjar per promocionar la marca Barcelona a fires i congressos del món. Li encarregarà tasques de promoció econòmica i representació institucional a l’estranger, però no ha volgut donar a conèixer encara cap nom. “Veurem quants s’acaben nomenant, però algunes àrees s’hauran de reforçar probablement i ho farem amb les millors persones disponibles”, ha afirmat. “Els nomenaments aniran en onades, probablement no els farem tots abans de l’agost i durant el setembre encara n’hi haurà”, ha detallat.

El líder socialista ha insistit també en la preferència del govern pels republicans com a aliats externs, tot i no descartar “pactes de ciutat” amb altres formacions. “Valls ha tingut un paper clau però el nostre soci prioritari és ERC, perquè és amb qui tenim més coincidències programàtiques sobre la ciutat”, ha sostingut. “Un govern d’esquerres tothom pot entendre que el gran soci que pot tenir és l’altre partit progressista de l’ajuntament”, ha reiterat.

De Junts per Catalunya, l’únic grup que ha votat en contra del cartipàs aquest matí, ha elogiat el pacte a la Diputació de Barcelona i que Elsa Artadi tingui “experiència de govern” pels anys que ha exercit d’alt càrrec a la Generalitat. Així, ha confiat que podran entendre’s durant el mandat: “És possible fer acords transversals en aquest país si posem per davant de tot la ciutat i polítiques concretes”. 

Suport a Carmena i crisi d’inseguretat

També s’ha pronunciat sobre les declaracions de Manuela Carmena, que ha negat que els líders independentistes empresonats per l’1 d’Octubre siguin presos polítics. Collboni ha sostingut que tant ell com el PSC comparteixen les paraules de l’exalcaldessa de Madrid però ha subratllat que no se l’ha escollida pregonera de La Mercè per com veu el Procés sinó perquè “ha estat una gran alcaldessa de Madrid i ha estat víctima d’un pacte amb la ultradreta”. La petició de la CUP de revocar la invitació a fer el pregó, ha acusat, respondria a “la voluntat d’alguns sectors de l’independentisme de conflictivitzar-ho tot”.

Finalment ha subratllat que el nou bipartit sí que “admet” obertament que “hi ha una crisi de seguretat a la ciutat”: “Hem arribat a nivells preocupants d’inseguretat i hem de garantir que es pugui caminar tranquil pel carrer i que no hi hagi atracaments ni robatoris”. “És un problema que estem determinats a solucionar, som realistes i hi ha un responsable directe amb el rang de tinent”. En referència a Albert Batlle, ha posat en valor que “la ciutat no havia tingut mai un tinent dedicat exclusivament a la seguretat i amb una persona amb acreditada trajectòria”. Divendres hi ha convocada una Junta de seguretat al consistori, amb la presència de la resta d’administracions amb competències en seguretat ciutadana, i ha confiat que puguin sorgir-ne anuncis. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa