Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Junts s’oposa a l’ampliació permanent de terrasses
  • CA

El grup de Junts a l’Ajuntament s’oposa a fer permanent l’ampliació d’unes 1.600 terrasses i ha advertit al bipartit de comuns i PSC de les possibles contraindicacions de perllongar una mesura que es va anunciar com a provisional per ajudar els negocis d’hosteleria a recuperar-se de la davallada per les restriccions davant de la Covid. La formació encapçalada per Elsa Artadi ha presentat al·legacions al projecte de modificació de l’ordenança de terrasses, en què reclama que es vetlli per la qualitat de l’espai públic i per no alterar la convivència veïnal, després que en alguns punts -com al carrer Enric Granados, a l’Eixample- s’hagin escoltat veus crítiques per les molèsties per soroll i ocupació d’espai públic arran d’engrandir-se l’espai que ocupen les taules i cadires de bars i restaurants.

Junts sosté que el govern municipal pretén “prioritzar la consolidació de les terrasses instal·lades a la calçada durant la pandèmia per la Covid-19”. El partit independentista retreu que la proposta de l’executiu comportaria “un augment de l’ocupació total dels establiments de restauració a mesura que aquests van recuperant l’activitat i aforaments a l’interior dels locals”.

A més, el partit recalca que l’augment de les dimensions de les terrasses ha causat la desaparició de 3.051 places d’aparcament durant la pandèmia i “la supressió d’algun carril de circulació”. Junts demana al respecte que s’evaluï l’impacte que aquests canvis a la via pública han tingut per a la mobilitat i el comerç de la ciutat.

La formació creu que la mesura que l’equip de l’alcaldessa Ada Colau planteja ara contrasta amb l’oposició frontal dels seus antecessors d’ICV-EUiA a la tramitació de l’ordenança en vigor, promoguda durant el mandat de l’exalcalde Xavier Trias, i que qualificaven d'”ultraliberal”. Junts addueix que “és prioritari preserva la convivència ciutadana” per mostrar-se en contra d’allargar els augments de terrasses.

En tot cas, no totes les terrasses ampliades o creades arran de la pandèmia es mantindrien amb el canvi normatiu que l’Ajuntament estudia. Unes 2.000 terrasses noves haurien d’ajustar-se als requisits de la normativa que les regulava fins ara.

Més notícies
Habitatges al districte de Sarrià-Sant Gervasi / Ajuntament de Barcelona
Els barris amb pisos de prop d’un milió d’euros on tornen els compradors
Notícia: Els barris amb pisos de prop d’un milió d’euros on tornen els compradors
Comparteix
Zones com Galvany o la Bonanova registren ja més vendes que fa dos anys i per preus elevadíssims
Una terrassa plena en el primer diumenge de reobertura / ACN - Carola López
La FAVB demana que les terrasses en calçada alliberin espai a la vorera
Notícia: La FAVB demana que les terrasses en calçada alliberin espai a la vorera
Comparteix
Les entitats veïnals volen evitar que els bars ocupin el doble d’espai aprofitant les ampliacions

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa