Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni treu ferro a la baixa de Sony i el MWC preveu 1.500 expositors
  • CA

El primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, assegura que la celebració del Mobile World Congress (MWC) d’enguany no genera preocupació al consistori. “Estem molt tranquils”, ha assegurat en una entrevista al programa Cafè d’Idees de RTVE. El MWC de 2022 es farà en format presencial -sempre que la pandèmia de la Covid-19 ho permeti-.

Sony ha estat la primera gran empresa que s’ha despenjat del certamen. L’empresa nipona ha dit que no participarà en format presencial -de fet no havia reservat cap espai físic de la Fira de Barcelona, va explicar més tard GSMA, l’empresa organitzadora de l’esdeveniment de tecnologia mòbil més gran del món-. “Ens sorprèn el rebombori que es produeix entorn del Mobile”, ha reconegut Collboni.

El primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament no ha volgut entrar en la polèmica. “No vull parlar de les polítiques de les companyies”, ha sentenciat. Sigui com sigui, ha reconegut que estan seguint “fil per randa” tot el que està succeint envers el MWC. “Segons ens diu l’empresa GSMA, tenim confirmats 1.500 expositors que venen de 150 països”, ha dit.

Congrés “clau” per Barcelona

“És un congrés de primer nivell mundial i clau per la reactivació econòmica de Barcelona”, ha assegurat el màxim responsable de la cartera d’Economia de la capital catalana. “Serà l’edició de la represa del Mobile a Barcelona”, ha emfatitzat.

On sí que ha volgut dir la seva ha estat respecte de l’anunci de les mesures restrictives que va implantar el Govern de la Generalitat per posar fre a l’expansió de la sisena onada del coronavirus i la implantació de la variant òmicron. “Crec que hauríem de tenir molt present el missatge que s’envia a nivell internacional quan es prenen segons quines mesures de caràcter de restriccions, vinculades a la pandèmia, i com es comuniquen”, ha criticat. “No va ajudar gens que la Generalitat fos la primera a anunciar un toc de queda quan encara ningú ho havia fet”, ha lamentat. “Això afecta la nostra economia, en termes de visitants o de turisme”, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa