Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Janet Sanz declara al jutjat per l’expropiació de la Casa Buenos Aires
  • CA

La tinent d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, ha declarat aquest matí al jutjat d’Instrucció número 12 per una querella interposada pels Pares Paüls i el fons immobiliari London Private Company pel procés d’expropiació de l’antic hotel Casa Buenos Aires, que es destinarà a fer un equipaments per a la gent gran dels barris de muntanya després que la subcomissió d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya aprovés definitivament l’expedient.

L’Ajuntament de Barcelona es va comprometre a expropiar la Casa Buenos Aires al juliol a través d’una Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) davant dels plans de la congregació religiosa de vendre l’edifici al fons barceloní per enderrocar l’antic hotel modernista i fer-hi un hotel de luxe. Al novembre el plenari va aprovar la requalificació dels terrenys com a equipament i va catalogar l’edifici com a patrimoni de la ciutat.

Una expropiació eterna

A la sortida del jutjat, Sanz ha explicat que la seva declaració ha transcorregut amb normalitat i que ha “aclarit els passos” que ha seguit l’Ajuntament per canviar els usos de l’edifici. Sense donar detalls de la vista, Sanz s’ha limitat a desitjar que la querella “quedi arxivada” perquè està convençuda que la proposta de l’Ajuntament de Barcelona és legal i que l’objectiu final és “corregir el dèficit d’equipaments dels barris de Vallvidrera, les Planes i el Tibidado”.

Fonts municipals han explicat al TOT Barcelona que, un cop la MPGM per canviar els usos de la Casa Buenos Aires és definitiva, ja es pot començar el procés d’expropiació de l’edifici, que va ser desallotjat pels Mossos d’Esquadra a finals d’octubre després de dos intents. Segons els càlculs del govern municipal i de l’oposició, si l’expropiació acaba als tribunals –ja sigui perquè la propietat impugni la decisió o perquè busqui una compensació més elevada– és possible que el procés s’allargui fins a cinc anys.

Janet Sanz: “He declarat tranquil·la”

La tinenta d’alcaldia ha publicat un comunicat a través de Twitter en què ha donat més detalls dels fets. “He declarat tranquil·la, sabent que el procés de modificació el vam dur a terme per preservar l’interès general”, ha defensat. Sanz ha recordat que el ple municipal va aprovar la protecció patrimonial de la Buenos Aires el 27 de novembre de l’any passat per convertir-lo en un equipament públic per a gent gran, “una demanda històrica” dels veïns de Vallvidrera, Tibidabo i les Planes.

També ha remarcat que la subcomissió d’Urbanisme de Barcelona, depenent de la Generalitat, va aprovar la requalificació. “Us seguiré informant, per transperència, per responsabilitat, sabent que defensem la ciutat i l’interès general amb rigor i ajustant a dret totes les accions”, ha conclòs.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: amb comu no podem a març 15, 2021 | 13:20
    amb comu no podem març 15, 2021 | 13:20
    aquesta janet sanz, és un perill públic per la política, pels barcelonins, cada dia en fa alguna de l'alçada d'un campanar. Un producte made in frau kolau, no pot ser bo, no es apte per la política

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa