Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un grup d’unionistes intenten despenjar la pancarta de la Generalitat a favor dels presos
  • CA

Una vintena d’unionistes ha tornat a intentar retirar sense èxit el cartell que demana la llibertat dels presos polítics i exiliats penjat al balcó de la façana principal del Palau de la Generalitat. Els Mossos d’Esquadra ho han impedit. L’acció dels encaputxats ha estat després que el consistori despengés el llaç groc ahir al vespre. 

Els fets han passat al voltant de la una de la matinada i la policia han identificat quatre persones, segons ha explicat el cos de la policia catalana a El Món. També han intervingut el pal amb què han intentat retirar la pancarta i s’han presentat les diligències al jutjat, tal i com es va fer el dia anterior amb l’altre intent. El grup estava integrat per alguns encaputxats. Han cridat consignes contra els Mossos i contra els presos polítics. “Trapero al talego”, exclamaven.

Durant la matinada d’aquest dijous un altre grup d’encaputxats va retirar el llaç groc de l’Ajuntament de Barcelona i va intentar treure el de la Generalitat. El portaveu de Ciutadans al Congrés, Juan Carlos Girauta, va justificar l’acció afirmant que l’acte es feia per tal que es complís l’ordre de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar aquests símbols.

La JEC va ordenar la retirada d’aquestes pancartes perquè consideren que és un símbol electoral i que per tant influeix en els comicis que se celebraran a Catalunya en els propers mesos: les eleccions espanyoles del 28 d’abril i les municipals i europees del 26 de maig.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa