Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Feijóo aterra a Barcelona per oferir un “projecte cívic” de rescat de Barcelona

El PP arriba a les eleccions del 28-M amb una missió que, de moment, les enquestes avalen: superar el pírric resultat del 2019, el pitjor de la seva història a la ciutat. Però a mesura que passen els dies, els populars es veuen amb cor de jugar la carta que també va jugar ERC amb Carod-Rovira el 2003: ser la clau de la governabilitat. El PP de Daniel Sirera arriba a les eleccions com l’única força de l’òrbita de la dreta espanyola que obté representació a les enquestes, i l’aritmètica podria situar-lo com la crossa per decantar una majoria a l’Ajuntament requeriria l’aval popular a un executiu amb el PSC i Trias per Barcelona. I d’aquí que el candidat faci crides constants al vot útil entre els que el 2019 es van encomanar a Manuel Valls amb la candidatura de Barcelona pel Canvi-Cs. I a l’equador de campanya, la candidatura del PP a Barcelona, amb les aigües remogudes després que el president del grup municipal, Óscar Ramírez, hagi estripat el carnet del partit, fa una exhibició de força i unitat.

Dani Cirera i Núñez Feijoó al Turó Park
Dani Sirera, Alberto Núñez Feijóo i Alejandro Fernández arribant al Turó Park JORDI PLAY

El cartutx de Sarrià-Sant Gervasi

I enmig de la batalla interna a la ciutat de Barcelona -fitxatge inclòs de Paco Sierra, encara regidor de Cs-, Sirera ha portat a Barcelona el president del PP espanyol, Alberto Núñez Feijóo, i també el president del PP català, Alejandro Fernández. Dues famílies dins del PP que mantenen un pols cada vegada menys soterrat. De fet, Daniel Sirera és el candidat Génova, mentre que Óscar Ramírez, encara regidor, està alineat amb el president del partit a Catalunya. Sigui com sigui, fotografia d’unitat al voltant de Sirera, que ha triat el Turó Park, a Sarrià-Sant Gervasi, per gastar el cartutx de l’única visita que farà en campanya Feijóo. Amb un himne del PP a guitarra elèctrica que no té res a veure amb la versió clàssica que va donar la victòria a Mariano Rajoy, ha congregat, segons l’organització, 700 persones. I justament a Sarrià-Sant Gervasi, on el 2019 la candidatura de Valls va obtenir el 27% dels vots en un feu on la dreta pot rascar molts vots, sobretot aprofitant la previsible davallada de Cs i de Valents en aquest districte.

Dani Cirera i Núñez Feijoó al Turó Park
Dani Sirera (candidat del PP a l’alcaldia de Barcelona), Núñez Feijoó i Alejandro Fernández al Turó Park. foto: Jordi Play

“Evitar 8 anys de populisme”

Alejandro Fernández ha estat l’encarregat d’obrir foc contra “Colau y sus muchachos”. “Dotze anys de Colau no els aguantaria el Sant Job. Barcelona ha passat en vuit anys a ser capital europea del populisme i la turismofòbia, i ha passat per les males idees de Colau. Hem d’evitar que les males idees triomfin, i la bona notícia és que encara som a temps d’aturar-les. No als cotxes ni a les motos, no al quart cinturó i no a l’aeroport. Els policies són fatxes i els okupes uns Robin Hood moderns”, ha dit el president del PP català. Fernández ha dit que explicaria a Colau “com si fos Barri Sèsam” que si vol okupes, que els posi a casa seva. I ha acabat la seva intervenció amb un “Visca Barcelona, visca Catalunya i viva España”.

“No tota la culpa és de Colau”

Feijóo ha començat la seva intervenció explicant que ha vingut a Barcelona “en vol regular”, i ha promès que el PP “mai no vindrà a un míting en un avió pagat amb fons públics, com sí que fa Sánchez”. El president dels populars ha remarcat que “Barcelona té les seves virtuts intactes, però fa dècades que acumula de mals governs tant a Barcelona com a Catalunya, i això té conseqüències”. I ha arrencat el primer gran aplaudiment de públic quan ha promès que farà fora els okupes en 24 h i que no cobrarà impostos als propietaris que tinguin el pis ocupat. Segons Feijóo, el 46% de totes les ocupacions d’Espanya es produeixen a Barcelona -les dades són errònies, ja que és el total de tot Catalunya-. A més, Feijóo ha denunciat el declivi de Barcelona “té la cara de la mala gestió, amb carrers descuidats i bruts, amb serveis deficients, Rodalies, que cada dia va pitjor”, ha reblat.

Dani Cirera i Núñez Feijoó al Turó Park
El PP xifra en 700 persones els assistents a l’acte al Turó Park Jordi Play

“La senyora Colau té molta culpa del declivi, però no la té tota. Seria injust donar-li tota la culpa. No és creïble que la solució a tots els problemes sigui la mà dreta de Colau, ell ha creat els problemes amb Colau a l’Ajuntament”, ha denunciat Feijóo en referència a Collboni. Però també ha dit que “la solució no pot ser un alcalde que ja va portar problemes”, com tampoc “un partit que ha enfrontat catalans i barcelonins”, en referència a ERC i Maragall”. Feijóo ha dit que “només Sirera no té cap responsabilitat sobre el que passa a Barcelona” I ha assegurat que el PP té per a Catalunya “un projecte cívic, constitucionalista, més que no pas polític”. Finalment, Feijóo ha fet una crida a “rescatar Barcelona i Catalunya dels que volen apropiar-se’n per fer negoci”. I ha parlat de “la imposició de les minories radicals” davant de les “majories silencioses”.

Feijóo ha dit que el PP pot donar “la clau de l’Ajuntament, no tot l’edifici, ho sé, però si tots els que no són independentistes, Sanchistes o populistes, voten Dani Sirera, ell tindrà la clau de la ciutat”, ha dit el popular, prometent una bona gestió amb cordialitat perquè Barcelona “torni a ser la capital catalana i espanyola poderosa”.

Finalment, ha intervingut el candidat de Barcelona, que s’ha expressat en la mateixa línia que els seus companys de files: “Votar al PP és la manera més directa de fer fora Colau”, ha dit Sirera, que reconeix que hi ha “molts barcelonins” li expliquen que optaran per Trias, al qual retreu que ara fa vuit anys “va fotre el camp i ens va deixar Colau”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ehem ! a maig 18, 2023 | 23:14
    Ehem ! maig 18, 2023 | 23:14
    Campanya electoral del PP, el partit fundat el 1976 per 7 exministres de franco : E. T. A.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa