Ernest Maragall aborda amb Quim Forn la “unitat postelectoral” d’ERC i PDECat

L'alcaldable d'ERC demana al probable alcaldable del PDECat concretar abans del 26-M una aliança sobiranista compatible amb llistes separades

L’alcaldable d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha visitat aquest dimarts a la presó de Lledoners a l’exconseller i extinent d’alcalde Quim Forn, que amb molta probabilitat serà el cap de llista del PDECat a les municipals de maig. Segons ha explicat el republicà en roda de premsa posterior, els dos dirigents haurien debatut la idoneïtat d’una aliança independentista compatible amb presentar-se als comicis amb llistes separades. “És important dir fins a quin punt hem coincidit en treballar ara per definir una unitat d’acció sobiranista postelectoral”, ha subratllat Maragall. “Segur que és molt millor treballar-la ara que després de les eleccions”, ha insistit. “Amb el PDECat tenim una perspectiva de treball explícit en aquesta direcció”, ha assegurat.

Tot i que ha donat a entendre que Forn estaria en sintonia amb aquest plantejament, el republicà s’ha guardat un roc a la faixa i ha deixat l’aval definitiu a l’aliança en mans del PDECat: “La decisió és seva”. Si la fórmula que proposa ERC tira endavant, les dues formacions es presentarien a les eleccions “contrastant posicions públicament” en temes de ciutat com seguretat, habitatge o economia i alhora prometent al seu electorat un mínim comú denominador en matèria sobiranista. Maragall no ha tancat la porta a fer extensiva aquesta estratègia a la CUP o fins i tot als comuns, als que ha enmarcat en un “bloc democràtic” de partits favorables a la llibertat dels presos polítics i el dret a decidir. 

De fet, Maragall ja va apostar per aquesta unitat postelectoral en la seva conferència de presentació com a alcadable, en la que va plantejar una aliança a dues bandes tant amb PDECat com amb Barcelona en Comú. Tal com ja va fer amb Neus Munté, amb qui es va reunir fa unes setmanes, el republicà ha intentat convèncer Quim Forn del “valor afegit pel país” que suposaria “treballar bé cadascú en el seu espai” per “maximitzar” el resultat de l’independentisme a les urnes. En canvi, el regidor Jaume Ciurana (PDECat) li ha reclamat novament aquest dimarts a Maragall l’articulació d’una llista única sobiranista, una opció que pels republicans ja donen totalment per descartada.

Finalment, el republicà ha alabat davant la premsa “l’admirable enteresa” de Forn a la presó. Tot i que ja l’havia pogut saludar en anteriors visites a Lledoners, ha explicat que avui han pogut “explaiar-se” i parlar molta més estona i abordar l’actualitat de Barcelona. Maragall ha destacat que Forn està molt “al dia” del què passa a la ciutat, per exemple respecte a les votacions del tramvia o la controvèrsia pel trasllat del CAP Raval a la Capella de la Misericòrdia que també ambiciona el MACBA. El seu coneixement sobre la capital catalana, ha dit Maragall avançant-se a la proclamació oficial de Forn com a alcaldable, “el legitima absolutament” com a candidat.

Més informació

Nou comentari