Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC pressiona Colau amb una declaració institucional contra Valls un any després de les eleccions
  • CA

ERC ha aprofitat el primer aniversari de les eleccions municipals del 26-M per pressionar Colau amb una declaració institucional contra el desallotjament d’un campament de persones d’ètnia gitana que Manuel Valls va ordenar el 2013 quan era primer ministre de França i que el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) acaba de condemnar per violacions de drets fonamentals. Els republicans volen posar el focus sobre el passat de Valls i el seu vincle amb Colau, ja que els vots de l’ex primer ministre francès van ser claus per investir l’alcaldessa en detriment d’Ernest Maragall.

Els republicans han portat la declaració a la junta de portaveus d’aquest dimarts i, segons ha pogut saber el TOT Barcelona, el text ha causat indignació a la formació de Valls, mentre que ni els comuns ni el PSC s’han volgut pronunciar sobre si hi donaran suport. Junts per Catalunya sí que està disposada a signar la declaració, però calen 27 regidors que la firmin perquè es llegeixi al ple. Els 10 d’ERC més els 5 de JxCat només en són 15, i amb només un dels grups del govern municipal (els 10 de Barcelona en Comú o els 8 del PSC) tampoc s’arribaria al mínim. De manera que cal que tant els comuns com els socialistes vulguin entrar en el joc. Per tant, el suport del govern municipal és clau perquè pugui tirar endavant una resolució que pretén condemnar “un exemple del pitjor nacionalisme excloent emergent a Europa”, com s’ha encarregat de remarcar la regidora dels republicans Elisenda Alamany en aquest vídeo, en què desafia directament els comuns i el PSC.

La declaració també reivindica Barcelona com una “ciutat oberta” i que ha de ser “ciutat refugi i ciutat referent pel que fa al reconeixement i la defensa de drets individuals i col·lectius”. ERC considera rellevant que l’Ajuntament es pronunciï sobre aquesta qüestió perquè “el ministre responsable de l’expulsió d’aquestes persones avui seu al plenari del nostre consistori”.

Més notícies
Ada Colau, presidint el ple de l'Ajuntament de Barcelona, en imatge d'arxiu / Jordi Play
El primer any des de les eleccions municipals, reduït a 4 mesos hàbils
Notícia: El primer any des de les eleccions municipals, reduït a 4 mesos hàbils
Comparteix
La gestació de la investidura d'Ada Colau i el pacte amb el PSC, la sentència de l'1-O i la crisi del coronavirus acaparen l'inici de mandat
Valls explica per què es va confinar a Menorca i que se li va morir la sogra
Notícia: Valls explica per què es va confinar a Menorca i que se li va morir la sogra
Comparteix
La seva dona es va contagiar de Covid-19 i ell no va poder tornar a Barcelona perquè estava aïllada, segons explica a través de Twitter

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa