Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC portarà el repartiment d’àpats municipals per part de Glovo al ple
  • CA

El regidor d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona Max Zañartu ha avançat que el grup republicà portarà al ple de la setmana que ve el repartiment d’àpats del consistori per part de Glovo. Zañartu ha anunciat que la intenció de la formació és “evitar que això es repeteixi”. El grup presentarà un prec al ple de l’Ajuntament relacionat amb la notícia destapada per aquest diari.

La utilització de Glovo per portar àpats municipals als districtes de Ciutat Vella i Sants-Montjuïc ha estat desvelada pel TOT Barcelona. L’Ajuntament va contractar la Fundesplai perquè repartís el menjar als dos districtes, però la fundació va decidir subcontractar Glovo perquè ho fes. El contracte atorgat a Fundesplai, de 420.000 euros, haurà anat a parar, en part, a l’empresa de repartiment.

Després de saber que Glovo estava fent aquest servei gràcies a la petició d’informació d’aquesta redacció, el govern municipal ha instat la fundació a buscar una “alternativa”.

El govern liderat per Barcelona en Comú sempre ha mostrat distància respecte de la irrupció de Glovo a Barcelona. De fet, l’alcaldessa Ada Colau es va reunir amb representants de la plataforma Riders per drets al final del mandat passat i va reivindicar “la preocupació” que compartia per “la precarietat laboral” que pateixen els treballadors d’aquesta companyia. En el mateix sentit, el regidor Eloi Badia, en un debat electoral, l’any passat, va subratllar que les companyies com Glovo “no cuiden els drets laborals”.

Més notícies
Un repartidor de Glovo, en una imatge d'arxiu, al Raval / D.C.
Glovo reparteix àpats de l’Ajuntament de Barcelona durant mesos
Notícia: Glovo reparteix àpats de l’Ajuntament de Barcelona durant mesos
Comparteix
El govern d'Ada Colau, en ser preguntat pel TOT Barcelona, reacciona demanant a l'empresa que ho gestiona que en busqui "una alternativa"
Un repartidor de Deliveroo al centre de Barcelona / David Zorrakino (Europa Press)
La crisi fa créixer el nombre de ‘riders’ a Barcelona
Notícia: La crisi fa créixer el nombre de ‘riders’ a Barcelona
Comparteix
Nous repartidors fitxen per les plataformes de delivery atrets per l’obtenció d’ingressos ràpids tot i que sovint molt precaris
Un repartidor de Glovo en bicicleta, a la Via Laietana, en imatge d'arxiu / David Zorrakino - Europa Press
OPINIÓ | Els ‘riders’: vella història, nous mètodes
Notícia: OPINIÓ | Els ‘riders’: vella història, nous mètodes
Comparteix
La diputada al Congrés Marta Rosique i el regidor barceloní Max Zañartu, tots dos per Jovent Republicà, analitzen el fenomen dels repartidors
Un exemple de 'dark kitchen' o obrador on treballen diferents marques / Cooccio
Les ‘dark kitchens’ proliferen a Barcelona per la pandèmia
Notícia: Les ‘dark kitchens’ proliferen a Barcelona per la pandèmia
Comparteix
L'auge de les comandes en línia impulsa les 'cuines fantasma', obradors que preparen només menjar a domicili

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa