ERC permet la tramitació del pressupost però amenaça de tombar-lo si no és més “ambiciós”

Els republicans asseguren que s'abstenen en comissió "per responsabilitat", però reclamen uns comptes "veritablement progressistes"

“Barcelona necessita un pressupost que sigui ambiciós i de transformació real, amb polítiques decidides i veritablement progressistes”. Aquesta és l’exigència que llança ERC de cara al pressupost de l’Ajuntament de Barcelona que el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni vol aprovar al desembre.

Els republicans es queixen, igual que ha fet Junts per Catalunya, de la precipitació amb què el govern municipal els ha passat la proposta de comptes per al 2020, sobre la qual han de votar aquest dimecres a la tarda en una comissió d’Economia extraordinària. ERC s’hi abstindrà “per responsabilitat”, ja que així permet que es tramitin, però exigeix que en les setmanes que queden per a la votació en el ple s’hi facin modificacions–més inversió– i que siguin “més ambiciosos”. “En cap cas estem predisposant el nostre vot en sentit afirmatiu de cara a l’aprovació definitiva”, adverteixen.

Demanen més despesa

A més, recorden que ERC és “el principal grup del consistori” i adverteixen que l’abstenció no és un “xec en blanc”. Un dels problemes, segons ERC, és que malgrat que el govern presenta la proposta de comptes com un pressupost expansiu, en realitat “recupera un nivell de despesa per càpita que ja havia tingut i per sota del que seria desitjable”.

Sobre el projecte de pressupostos que ha de ser aprovat inicialment, els republicans consideren que el govern Colau-Collboni està més preocupat a “mantenir l’equilibri dèbil” de l’executiu que a “dibuixar un futur ferm per a la ciutat”. Amb l’abstenció, justifiquen, actuen amb la “responsabilitat” necessària perquè es creï un debat sobre els pressupostos. 

Pel que fa a la prioritat que dona els pressupostos als aspectes social i mediambiental, ERC troba que no és suficientment “significativa”. En aquest sentit, els republicans xifren en el 20% l’augment de la inversió que exigeixen. 

Més informació

Nou comentari