Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC tem que es doni “barra lliure” a les cuines fantasma a Barcelona

Esquerra Republicana tem que les cuines fantasma acabin consolidant-se a Barcelona. Així ho ha manifestat la regidora Elisenda Alemany aquest dilluns, quan ha emplaçat el govern de comuns i socialistes a prohibir-les en zones habitades. L’Ajuntament té vigent una moratòria que impedeix que fins a la primavera de 2022 obrin noves empreses que elaboren plats en cadena i que han sigut motiu de protesta a diferents punts de la ciutat per molèsties per sorolls, pudors i ocupació de la via pública.

A l’espera que l’Ajuntament reguli una activitat que va proliferar arran de les restriccions per la Covid-19 i el tancament de l’hosteleria, Alemany ha observat que ha existit “barra lliure d’aquest tipus de negocis” els darrers mesos a la capital catalana. “Creiem que el PSC imposa la seva posició, com passa amb altres temes com les terrasses”, ha suggerit la regidora d’ERC i exmembre dels comuns. El missatge pretén pressionar en especial al grup municipal que encapçala l’alcaldessa Ada Colau perquè s’expressi de manera “clara” i “urgent” per no permetre que les cuines industrials es normalitzin a Barcelona, ha afegit Alamany.

ERC quantifica unes 40 macrocuines al districte de les Corts i 20 al de Sant Martí. “Ha de ser el govern municipal que protegeixi la ciutadania, no que els mateixos veïns i veïnes hagin de fer guàrdia davant de les macro-cuines”, ha brandat Alamany, que ha advertit que la repercurssió de les cuines fantama al seu voltant pot arribar a ser tan àmplia que “pot canviar per complet l’estil de vida dels barcelonins i barcelonines”.

A més, la republicana ha retret “opacitat” a l’executiu de comuns i PSC amb la normativa per regular les macrocuines. En els darrers mesos, l’Ajuntament ha intervingut per clausurar tres cuines industrials obertes en plena ciutat. L’última actuació ha dut a tancar una gran cuina fantasma a travessera de Gràcia els darrers dies.

Més notícies
Una treballadora a la cuina fantasma de Not So Dark, quan es va iniciar el projecte / Blanca Blay (ACN)

Embolic i tancament de l’última gran cuina fantasma engegada a Barcelona

Notícia: Embolic i tancament de l’última gran cuina fantasma engegada a Barcelona
Comparteix
Després de quatre mesos en funcionament, l’empresa Not So Dark atura una activitat que l'Ajuntament anuncia que no tenia permesa
Notícia: Embolic i tancament de l’última gran cuina fantasma engegada a Barcelona - Mobile
Així es veu l'espai en obres on es vol instal·lar una macrocuina fantasma, des de la finestra d'una veïna / D.C.

Colau atura les obres d’una macrocuina fantasma que seguia en construcció a Sant Martí

Notícia: Colau atura les obres d’una macrocuina fantasma que seguia en construcció a Sant Martí
Comparteix
Després d'unes protestes veïnals reiterades, l'Ajuntament ha trobat una manera de frenar les tasques dels operaris
Notícia: Colau atura les obres d’una macrocuina fantasma que seguia en construcció a Sant Martí - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa