ERC tem que es doni “barra lliure” a les cuines fantasma a Barcelona

Els republicans pressionen els comuns perquè es desmarquin del PSC i prohibeixin les cuines industrials a zones habitades

Esquerra Republicana tem que les cuines fantasma acabin consolidant-se a Barcelona. Així ho ha manifestat la regidora Elisenda Alemany aquest dilluns, quan ha emplaçat el govern de comuns i socialistes a prohibir-les en zones habitades. L’Ajuntament té vigent una moratòria que impedeix que fins a la primavera de 2022 obrin noves empreses que elaboren plats en cadena i que han sigut motiu de protesta a diferents punts de la ciutat per molèsties per sorolls, pudors i ocupació de la via pública.

A l’espera que l’Ajuntament reguli una activitat que va proliferar arran de les restriccions per la Covid-19 i el tancament de l’hosteleria, Alemany ha observat que ha existit “barra lliure d’aquest tipus de negocis” els darrers mesos a la capital catalana. “Creiem que el PSC imposa la seva posició, com passa amb altres temes com les terrasses”, ha suggerit la regidora d’ERC i exmembre dels comuns. El missatge pretén pressionar en especial al grup municipal que encapçala l’alcaldessa Ada Colau perquè s’expressi de manera “clara” i “urgent” per no permetre que les cuines industrials es normalitzin a Barcelona, ha afegit Alamany.

ERC quantifica unes 40 macrocuines al districte de les Corts i 20 al de Sant Martí. “Ha de ser el govern municipal que protegeixi la ciutadania, no que els mateixos veïns i veïnes hagin de fer guàrdia davant de les macro-cuines”, ha brandat Alamany, que ha advertit que la repercurssió de les cuines fantama al seu voltant pot arribar a ser tan àmplia que “pot canviar per complet l’estil de vida dels barcelonins i barcelonines”.

A més, la republicana ha retret “opacitat” a l’executiu de comuns i PSC amb la normativa per regular les macrocuines. En els darrers mesos, l’Ajuntament ha intervingut per clausurar tres cuines industrials obertes en plena ciutat. L’última actuació ha dut a tancar una gran cuina fantasma a travessera de Gràcia els darrers dies.

Més informació

Nou comentari