Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC tem que es doni “barra lliure” a les cuines fantasma a Barcelona

Esquerra Republicana tem que les cuines fantasma acabin consolidant-se a Barcelona. Així ho ha manifestat la regidora Elisenda Alemany aquest dilluns, quan ha emplaçat el govern de comuns i socialistes a prohibir-les en zones habitades. L’Ajuntament té vigent una moratòria que impedeix que fins a la primavera de 2022 obrin noves empreses que elaboren plats en cadena i que han sigut motiu de protesta a diferents punts de la ciutat per molèsties per sorolls, pudors i ocupació de la via pública.

A l’espera que l’Ajuntament reguli una activitat que va proliferar arran de les restriccions per la Covid-19 i el tancament de l’hosteleria, Alemany ha observat que ha existit “barra lliure d’aquest tipus de negocis” els darrers mesos a la capital catalana. “Creiem que el PSC imposa la seva posició, com passa amb altres temes com les terrasses”, ha suggerit la regidora d’ERC i exmembre dels comuns. El missatge pretén pressionar en especial al grup municipal que encapçala l’alcaldessa Ada Colau perquè s’expressi de manera “clara” i “urgent” per no permetre que les cuines industrials es normalitzin a Barcelona, ha afegit Alamany.

ERC quantifica unes 40 macrocuines al districte de les Corts i 20 al de Sant Martí. “Ha de ser el govern municipal que protegeixi la ciutadania, no que els mateixos veïns i veïnes hagin de fer guàrdia davant de les macro-cuines”, ha brandat Alamany, que ha advertit que la repercurssió de les cuines fantama al seu voltant pot arribar a ser tan àmplia que “pot canviar per complet l’estil de vida dels barcelonins i barcelonines”.

A més, la republicana ha retret “opacitat” a l’executiu de comuns i PSC amb la normativa per regular les macrocuines. En els darrers mesos, l’Ajuntament ha intervingut per clausurar tres cuines industrials obertes en plena ciutat. L’última actuació ha dut a tancar una gran cuina fantasma a travessera de Gràcia els darrers dies.

Més notícies
Una treballadora a la cuina fantasma de Not So Dark, quan es va iniciar el projecte / Blanca Blay (ACN)

Embolic i tancament de l’última gran cuina fantasma engegada a Barcelona

Notícia: Embolic i tancament de l’última gran cuina fantasma engegada a Barcelona
Comparteix
Després de quatre mesos en funcionament, l’empresa Not So Dark atura una activitat que l'Ajuntament anuncia que no tenia permesa
Així es veu l'espai en obres on es vol instal·lar una macrocuina fantasma, des de la finestra d'una veïna / D.C.

Colau atura les obres d’una macrocuina fantasma que seguia en construcció a Sant Martí

Notícia: Colau atura les obres d’una macrocuina fantasma que seguia en construcció a Sant Martí
Comparteix
Després d'unes protestes veïnals reiterades, l'Ajuntament ha trobat una manera de frenar les tasques dels operaris

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa