Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC assenyala el PSC per l’endarreriment de l’elecció del nou síndic
  • CA

El grup d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona ha criticat aquest dimecres en roda de premsa que l’elecció del nou Síndic de Greuges de Barcelona s’endarrereixi al setembre. La votació estava prevista per al ple d’aquest mes de juliol –fixat el dia 23– i els republicans creuen que d’aquí a dos mesos hi haurà “el mateix nus”. Segons el grup, el problema no és la manca de consens entre partits, sinó entre els partits que formen el govern, és a dir entre Barcelona en Comú i el PSC.

“La por és que una decisió de ciutat com aquesta l’acabi prenent el PSC”, ha afirmat la portaveu adjunta d’ERC a l’ajuntament, Elisenda Alamany.Tant els comuns com els republicans donen suport a David Bondia, el candidat més votat per la ciutadania. Sobre la taula, però, hi ha el segon candidat més votat pels barcelonins, Ramon Nicolau, que podria comptar amb el suport d’altres partits.

Tots dos són els principals candidats que opten a agafar el relleu de la síndica actual, Maria Assumpció Vila. Ara bé, per designar un nou síndic cal que el candidat tingui com a mínim el suport de 27 dels 41 regidors del consistori.

Bust de Felip VI

Sobre altres qüestions relacionades amb el ple d’aquest divendres, ERC ha reiterat que s’oposa que el bust del rei espanyol Felip VI sigui a la sala de plens del consistori. “Nosaltres tenim clar que els criteris democràtics han de prevaldre, però és evident que la justícia no pensa el mateix, ja que sempre posa l’Estat al davant”, ha afirmat el regidor portaveu d’ERC, Jordi Coronas.

També han explicat que exigiran a l’Estat la condonació de gairebé 200 milions d’euros a Barcelona, resultat de les liquidacions negatives de 2020 i 2021, pel sotrac que han patit les administracions locals per la pandèmia. A més, preguntaran a l’alcaldessa Ada Colau pel retard en el pagament de les subvencions a caus i esplais o a entitats com l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa