La falta d’acord polític obliga a posposar l’elecció del síndic de Barcelona a després de vacances

Els partits han estat incapaços de consensuar el substitut de Maria Assumpció Vilà

L’elecció del nou síndic de greuges de Barcelona haurà d’esperar, almenys, fins després de vacances. La falta d’acord entre els partits polítics ha obligat a ajornar fins al setembre la decisió, ja que cap dels dos principals candidats –el professor de la UB David Bondia i l’exregidor del PSC Ramon Nicolau– han aconseguit el suport necessari per sortir escollits.

La Junta de Portaveus s’ha reunit aquest dimarts per tractar els punts de l’ordre del dia per al pròxim ple, que serà l’últim del curs polític, i s’ha constatat la falta d’acord. L’elecció del síndic de greuges necessita una majoria qualificada de dues terceres parts al ple de l’Ajuntament, la qual cosa vol dir que cal el vot favorable d’almenys 27 dels 41 regidors.

La divisió a l’Ajuntament es manté des de fa setmana. Tant BComú com ERC, que sumen 20 escons, aposten per David Bondia, que va obtenir una victòria aclaparadora a la votació ciutadana. Per la seva banda, Nicolau, que reivindica un major suport entre les entitats barcelonines, només té garantit el suport de BxCanvi i el PP –amb quatre escons–, mentre que Ciutadans i Junts no s’han pronunciat i el PSC prefereix esperar a trobar el consens.

Comentaris

    Colau, la Barcelona dela bruticia i la droga comuna 20/07/2021 3:37 pm
    Malversar diners en una cosa inutil, es la COMUNA.WC de la franquista Colau de Valls, Heil!!! Pobre Barcelona, el niu de drogates, okupes quinquis i violadors

Nou comentari