Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC acusa Trias i Collboni de voler convertir Barcelona en Benidorm

Ernest Maragall s’ha compromès aquest matí a tenir l’ordenança municipal sobre la regulació de pisos turístics “desenvolupada i sotmesa a l’aprovació de l’Ajuntament” en els primers 100 dies de govern. Just davant dels polèmics pisos del carrer de Tarragona, afectats per llicències turístiques, ERC ha aprofitat per criticar la política turística tant de Trias i com del PSC.

Maragall ha carregat contra l’exalcalde, a qui li ha retret que “digui que està a favor de definir les zones tensionades de la ciutat” mentre el seu partit envia missatges “als grans fons d’inversió” assegurant que “estan en contra de la regulació de lloguers”. Ha posat d’exemple la negativa al topall del lloguer de Junts al Senat i ha demanat que s’aclareixin amb el seu candidat a Barcelona.

Alamany carrega contra el PSC per la seva política turística | ERC
Alamany, número 2 d’ERC, carrega contra el PSC per la seva política turística | ERC

La crítica cap a Jaume Collboni ha estat obra de la número dos de la candidatura, Elisenda Alamany, que ha acusat el socialista de “voler tornar al passat”, tal com pretén Trias, segons els republicans. “Si volen convertir Barcelona en Benidorm, que es presentin a les eleccions de Benidorm”, ha sentenciat Alamany. ERC també ha lamentat que el govern de la ciutat hagi “trencat l’equilibri” turístic i ha fet una crida a recuperar-lo el pròxim 28 de maig.

Més impostos turístics

Més enllà de tenir a punt l’ordenança sobre els pisos turístics, Maragall s’ha compromès a incrementar “progressivament” el recàrrec municipal de l’impost fixat per a estades en apartaments turístics o hotels. En aquest sentit, els càlculs republicans situen la recaptació anual d’ingressos per aquesta partida en 100 milions d’euros a curt termini. ERC també fixa la mirada en l’impost turístic, amb el qual esperen recaptar 400 milions més que aniran per combatre les externalitats “negatives” del turisme. Per últim, la candidatura de Maragall proposa un pla de xoc per al districte de Ciutat Vella que permeti controlar l’allotjament il·legal.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Junqueras de España.Psoe.Colau a maig 19, 2023 | 16:34
    Junqueras de España.Psoe.Colau maig 19, 2023 | 16:34
    Maragall, a casa estaries molt millor, español del psoe.erc.comunistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa