Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC crida a “rebel·lar-se contra la inèrcia” i alerta del retorn de la “sociovergència”

Si ERC arrencava aquest divendres la campanya electoral del 28-M a Nou Barris, un feu tradicionalment hostil a l’independentisme i amb un sentiment de perifèria oblidada molt acusat, aquest dissabte els republicans han aterrat al districte que millor exemplifica el xoc de model de ciutat i de mobilitat impulsat per Ada Colau: l’Eixample. Però Maragall, acompanyat del president de la Generalitat, Pere Aragonès, de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i de les candidates Elisenda Alamany i Eva Baró, no ha fet incursió a la Superilla en obres, sinó que ha triat els Jardins del Doctor Duran i Reynals, a tocar de l’Hospital Clínic. Un districte on ERC va guanyar el 2019, central a la ciutat, però on ERC denuncia que “tot va de mal en pitjor, costa trobar una cosa que funcioni millor que fa uns anys”. I posa xifres: té el 47% de totes les llicències turístiques de la ciutat, i en culpa “la barra lliure de Trias i la mala gestió de Colau i Collboni”. Com a exemple, l’edifici del carrer de Tarragona. A més, el preu de l’habitatge s’ha disparat un 42% en els últims vuit anys. Així ho ha descrit la regidora, diputada i candidata d’ERC Eva Baró, que ha denunciat que hi ha més exemple de mala gestió al districte, com la llosa de Sant Antoni o el caos nocturn del carrer d’Enric Granados.

“Trencar la inèrcia”

Elisenda Alamay ha promès ser la “resposta” per trencar “la dinàmica de reaccions que encadena Barcelona”. La número dos ha carregat contra Trias, “que va confondre obrir Barcelona a vendre-la i regalar la ciutat al turisme, i la reacció d’Ada Colau era protegir els barcelonins, però tampoc no ho va saber fer bé perquè no va entendre la complexitat de la ciutat”. En aquest sentit, la republicana ha fet una crida a “rebel·lar-se conta aquesta inèrcia que hi ha a Barcelona, i no podem tornar a receptes caducades que no funcionen”. En aquest sentit, ERC ha proposat destinar a “protegir Barcelona” el fons de 400 milions d’euros que té procedents del recàrrec de la taxa turística.

El president Pere Aragonès i el candidat d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall ACN

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha remarcat que els ajuntaments són “grans eines”, però en el cas de Barcelona lamenta que “no s’han sabut trobar les aliances adequades amb altres ajuntaments i amb la Generalitat, tampoc amb la ciutadania”. Vilagrà també ha reclamat una administració “més amable i propera”. “Ni amaguem les sigles ni amaguem que som independentistes, som el vot útil independentista”, ha deixat clar Vilagrà, en clara referència a l’aposta de Xavier Trias per no fer bandera de les sigles de Junts per Catalunya a Barcelona. I en aquest sentit, Vilagrà ha promès traslladar a Barcelona el que fa ERC a la Generalitat: “Nosaltres som els que gestionem bé, els que gestionem els FGC, que són puntuals. El PSC són els de Renfe”, ha sentenciat.

Aragonès carrega contra Colau

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fet bandera de la gestió al capdavant de la Generalitat, amb millores en serveis com la gratuïtat de l’escola bressol per a infants de dos anys. I ha demanat traslladar “la bona gestió” a l’altra banda de la plaça de Sant Jaume. També ha enviat un missatge a l’alcaldessa, Ada Colau: “Quan s’arriba a l’alcaldia traint les teves paraules i de la mà dels únics que es presentaven per impedir un alcalde independentista, aleshores les coses et surten malament. Però aquest país i la ciutat es mereixen un país ple d’oportunitats”, ha sentenciat. A més, el president ha garantit que el Govern expropiarà pisos a grans tenidors per posar-los al servei de les persones més vulnerables: “Això demana valentia i convicció, i ho farem també des de Barcelona, i tindrà el Govern de Catalunya al seu costat”. Aragonès també s’ha referit al caos de Renfe: “Nosaltres som els dels trens que funcionen, davant del partit de la Renfe, el PSC, els trens que van tard i qüestionen el dret a la mobilitat dels ciutadans. El caos té nom, els que governen a l’Estat, els socialistes i els comuns, curiosament els mateixos que governen a Barcelona”. Pere Aragonès també ha alertat que Junts pretén amb Xavier Trias fer reviure “l’antiga convergència”.

“L’Eixample és massa important per deixar-lo en mans de segons qui”

Ernest Maragall ha estat el darrer a intervenir, i ha alertat que alguns “volen convertir l’Eixample en un instrument polític equivocat, un laberint, una trinxera, però no ho podem acceptar, és un abús”, ha dit el candidat. “L’Eixample és massa important per deixar-lo en mans de segons qui”, ha alertat. A més, Maragall ha dit que alguns pretenen enfrontar “veïns de Consell de Cent i del carrer de València”, com també els “centenars de milers de barcelonins que ho són durant hores, a més del que ho són de ple dret en termes administratius”, en referència al mig milió de treballadors que cada dia entren a la ciutat.

“Estem callats, emmudits, ens han silenciat, prenem la veu i siguem l’Eixample amb totes les conseqüències”, ha clamat el candidat republicà davant d’un públic que ha acceptat de bon grat les quatre gotes que han començat a caure.

Maragall ha acabat la seva intervenció alertant que Xavier Trias pretén entregar la ciutat al PSC i el PSOE amb “la sociovergència”, i també entregar novament la Diputació de Barcelona a “Núria Marín”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ProuJa a maig 13, 2023 | 13:06
    ProuJa maig 13, 2023 | 13:06
    Han amagat les seves sigles i no parlen d'independència, de que collons aneu farsants???
  2. Icona del comentari de: Rebel·lem-nos-hi a maig 13, 2023 | 13:17
    Rebel·lem-nos-hi maig 13, 2023 | 13:17
    Jo ja em rebel·lo contra la inERCia, i tant que sí!
  3. Icona del comentari de: Aixequeu la DUI o plegueu a maig 13, 2023 | 13:34
    Aixequeu la DUI o plegueu maig 13, 2023 | 13:34
    Erc sou sociovergència.
  4. Icona del comentari de: Barceloní a maig 13, 2023 | 13:51
    Barceloní maig 13, 2023 | 13:51
    Aixó de que ERC és independentista s'ha de posar en quarantena.
  5. Icona del comentari de: Anònim a maig 13, 2023 | 14:33
    Anònim maig 13, 2023 | 14:33
    Abans pacte Majestic o sociovergencia que aquest govern trist, inútil, sectari i entreguista d'ERC. Quin desastre, Deu meu !!!
  6. Icona del comentari de: Lluït a maig 13, 2023 | 14:33
    Lluït maig 13, 2023 | 14:33
    La inèrcia més perillosa és la dels que encara creuen que Erc és un partit independentista i que treballa pel bé de Catalunya i dels catalans. Doncs aquests bones-fe que repassin la trajectòria i acció d'Erc als governs i s'adonaran de la incompetència sistemàtica i, encara pitjor, la voluntat de destrucció, d'intervencionisme salvatge i degradació que ja estan causant, entre altres desgràcies, una perillosíssima inseguretat jurídica impensable en qualsevol altre país de l'entorn.
    • Icona del comentari de: Miren a maig 13, 2023 | 20:38
      Miren maig 13, 2023 | 20:38
      Molt d'acord. No sé quina mena d'assessors tenen que els fan dir aquestes bestieses. Rebel·lar-se contra la inèrcia és no votar a ERC.
  7. Icona del comentari de: ERC=Estem Retrocedint Cagantllets a maig 13, 2023 | 15:30
    ERC=Estem Retrocedint Cagantllets maig 13, 2023 | 15:30
    Des de Carretero que no queda ningú amb dignitat a dins d'ERC. Ridao, Puigcercós, Carod, Junqueras, Rufian, les Martes, el molt deshonorable pesimdent Aragonès "El petitet" i el iaio que està on està per ser germà de. Què bonic serà veure'ls perdre poder.
  8. Icona del comentari de: Foteu pudor de venuts covards a maig 13, 2023 | 16:24
    Foteu pudor de venuts covards maig 13, 2023 | 16:24
    Tots balleu al ritme del EstadoTerrorista. Talleu relacións amb el estado podrit ocupant, aixequeu la DUI, o plegueu.
  9. Icona del comentari de: ercastella a maig 13, 2023 | 18:26
    ercastella maig 13, 2023 | 18:26
    No amaga les seves sigles, però fitxa a l'Astrid Barrio. Això no és sociovergència, això és sociopp.
  10. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 13, 2023 | 21:28
    Pere Llimonera i Citronell maig 13, 2023 | 21:28
    Astrid Barrio, polèmic fitxatge de Pere Aragonès pel Consell Acadèmic per l’Acord de Claredat, ha descartat que el grup de treball que ha de proposar una solució al conflicte polític entre Catalunya Espanya serveixi per tornar al 2017. “No seré jo qui contribueixi a fer que això serveixi per tornar a engegar la roda del Procés”, Si et vols estalviar la xarnegada merdosa: “Su privacidad es importante para noso....”, etc en les seccions d’aquest digital com MónPeneta, MónBarcenyola o MónEsPorc, passat a Vilaweb El cataclisme mediàtic de la guerra d’Ucraïna i l’estima de tot el Vell Continent va fer que de retruc guanyés el certamen l’any passat. Però les circumstàncies actuals del país impedit que el concurs viatgés novament a Ucraïna. Si et vols estalviar la xarnegada merdosa: “Su privacidad es importante para noso....”, etc en les seccions d’aquest digital com MónPeneta, MónBarcenyola o MónEsPorc, passat a Vilaweb. Per això, la Unió Europea de Radiodifusió (UER) i organitzadora de l’esdeveniment, van optar per oferir la seu del 2023 al segon classificat, el Regne Unit.
  11. Icona del comentari de: Tip de la corrupcio del FILESOS.ERC a maig 14, 2023 | 06:43
    Tip de la corrupcio del FILESOS.ERC maig 14, 2023 | 06:43
    Maragall, Inercia FILESA.FERROVIAL Y HERMANO del junqueras sa
  12. Icona del comentari de: Joan Parpal a maig 14, 2023 | 08:36
    Joan Parpal maig 14, 2023 | 08:36
    Psoe.españolista, com junqueras, SOU PUTA ESPAÑA, trqidors, venuts, botiflers..Erc la vox de españa
  13. Icona del comentari de: Groc a maig 14, 2023 | 10:02
    Groc maig 14, 2023 | 10:02
    Els pro Juns ,sou tot un referent de mentalitat prehistorica. Gran nivell , per compatir amb qui fa l'insult mes inteligent
  14. Icona del comentari de: JordiP a maig 14, 2023 | 10:15
    JordiP maig 14, 2023 | 10:15
    Comprenc l'alarma del Maragall. Una possible "sociovergència", com ell diu, voldria dir que ERC quedaria fora del govern municipal. Menys ingressos per al partit i menys visibilitat als media. En canvi, no es lamenta de les "socioERCències" ni de les "JuntsERCències", allà on existeixen o poden existir. D'això en diuen "sectarisme".

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa