Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les entitats veïnals critiquen el nou reglament de les multiconsultes de Colau
  • CA

La Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) i el Consell d’Associacions de Barcelona (CAB) han denunciat que el nou Reglament de Participació que prepara l’Ajuntament de Barcelona preveu augmentar de 15.000 a més de 88.000 les signatures necessàries per fer una consulta ciutadana. Les dues entitats consideren un “despropòsit” el llindar i culpen la normativa estatal i han reclamat al govern municipal que faci gestions per canviar-la.

Les dues entitats entenen que es tracta d’uns condicionants que venen imposats per normes superiors –la Llei reguladora de les bases de règim local i la Llei de consultes populars no referendàries de la Generalitat– i reclamen als partits que s’iniciï un procés urgent per revisar-les i rebaixar els requisits. També reclamen que s’ampliï el termini per fer esmenes al text, que acaba aquest dissabte, perquè consideren que una setmana de marge és “totalment insuficient”.

La justícia diu “no” a les consultes

El 2019 el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va suspendre el reglament aprovat pel govern d’Ada Colau perquè no s’ajustava a la normativa estatal que regula aquesta mena de consultes i perquè durant el procés d’aprovació no es va obrir un segon període d’exposició pública després d’introduir canvis substancials en la primera versió. El passat mes de març el Suprem va tancar definitivament el cas en no admetre un recurs de l’Ajuntament.

L’alcaldessa de Barcelona ja va anunciar a finals del 2020 que l’Ajuntament volia tirar endavant les consultes i que, si calia, aprovaria un nou reglament. La FAVB i el CAB denuncien ara que el nou redactat del reglament gairebé multiplica per sis el nombre de signatures necessàries per fer una consulta ciutadana, un requisit que “entorpeix” els avenços que s’havien aconseguit amb l’anterior text i demanen que, a canvi, es doni més temps i més recursos econòmics per aconseguir-les.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ramon a octubre 22, 2021 | 20:05
    Ramon octubre 22, 2021 | 20:05
    Colau, per favor, plega, que no veus que no et vol ningu, ni els teus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa