Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El ‘reggaeton’ del ‘sugar daddy’ que enfronta a comuns i ERC i encén les xarxes
  • CA

BComú i ERC pugen el to en la recta final de la campanya electoral, amb Ada Colau i Ernest Maragall frec a frec a les enquestes. Si el republicà pressionava a l’alcadessa en l’eix nacional dimecres al vespre des de la Model, a la mateixa hora a Gràcia els comuns li tiraven en cara un reggaeton de suport que presenta a l’alcaldable com un sugar daddy, és a dir, un home madur que atrau a les jovenetes. “Senyor Maragall, no ets un sugar daddy i a les dones no ens agraden grans!”, li etziba des de l’escenari la regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez.

“Nosaltres som més de toyboys [nois més joves] i de translovers [transsexual], ens agraden els tímids, els friquis, els pagafantes i sobretot ens agraden els nois feministes”, enumera Pérez, que ocupa el número 4 de la llista. Aquests comentaris de la regidora han generat ràpidament controvèrsia a Twitter, per carregar contra l’edat del candidat –com en el cas de l’entitat Amics de la Gent Gran– i pel fet que la responsable municipal de diversitat sexual proclami quin perfil d’homes agrada o no agrada a les dones en general.

Dirigents dels comuns com Gala Pin i Joan Subirats han sortit en defensa de Pérez i demanen contextualitzar les seves declaracions en la intervenció al míting gracienc, que estava centrat en les reivindicacions de gènere. No obstant, Subirats reconeix en una discussió pública amb el politòleg Jordi Muñoz que “no hauria utilitzat l’expressió” referida a l’edat del candidat però assevera que és una anècdota i no cal elevar-la a “categoria” ni “manera de fer” dels comuns: “Jo tinc 68 anys i no hem sento “categoritzat” pel comentari”, replica.

ERC nega taxativamen que tingui res a veure amb el reggaeton objecte de controvèrsia, que va publicar fa dues setmanes una pàgina de Facebook dedicada a fer memes d’actualitat i titulada El Ventilador. El videoclip és un muntatge d’imatges de Colau sobre un unicorn i Maragall vestit de raper i la lletra a més recupera la tonada de la famosa –i masclista– cançó Mayores de Becky G i Bad Bunny.

Més notícies
Després del reggaeton, el rap entra en campanya: “La capital del narcotour d’Europa”
Notícia: Després del reggaeton, el rap entra en campanya: “La capital del narcotour d’Europa”
Comparteix
Un vídeo del raper Rafa Atlas, que ha estat retirat una vegada per violació de copyright, crítica la gestió de Colau a l'Ajuntament
Bronca a la xarxa entre un regidor de Colau i la CUP pel ‘reggaeton’ de l’alcaldessa
Notícia: Bronca a la xarxa entre un regidor de Colau i la CUP pel ‘reggaeton’ de l’alcaldessa
Comparteix
Eloi Badia ha criticat que el 'Polònia' dediqués una cançó a Maragall "amb els diners de tots"
‘Ernest is in da house’: la versió del reggaetón de Colau del ‘Polònia’ de TV3
Notícia: ‘Ernest is in da house’: la versió del reggaetón de Colau del ‘Polònia’ de TV3
Comparteix
El popular programa satíric imagina com seria la mateixa cançó protagonitzada pel candidat republicà intentant fent-se passar per jove
“Ada is in ‘da house’, és històrica”: el ‘reggaeton’ en campanya de Colau
Notícia: “Ada is in ‘da house’, és històrica”: el ‘reggaeton’ en campanya de Colau
Comparteix
La cançó té frases com: "me llaman traviesa" i "sóc la 'fucking' alcaldessa"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa