Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Maragall insta Colau a condicionar els pactes de Podemos a l’autodeterminació
  • CA

Ernest Maragall (ERC) ha abonat el terreny pel cara a cara amb Ada Colau (BComú) de divendres al matí en un míting electoral aquest dimecres dins la presó Model, durant el que s’ha adreçat directament a l’alcaldessa. L’ha instada a “comprometre’s” amb “el combat per la llibertat dels presos polítics i la celebració d’un referèndum d’autodeterminació” a través dels pactes estatals entre PSOE i Podemos. Així, li ha reclamat “condicionar qualsevol acord polític amb el socialisme espanyol i català al reconeixement de l’autodeterminació de Catalunya” i “posar fi al festeig entre En Comú Podem i PSC” al Parlament.

“No jugui amb Barcelona, senyora Colau!”, li ha exigit l’alcaldable, que considera que els darrers dies la líder dels comuns ha mostrat una “deriva inquietant”. “Barcelona no acceptarà ser una peça de canvi en el seu tauler d’escacs de repartiment del poder”, li ha etzibat. Per a Maragall, Colau està “instal·lada en l’ambigüitat” i li ha preguntat si veu realment “compatible” expressar “solidaritat” amb els líders polítics represaliats pel Primer d’Octubre “i alhora no fer absolutament res” per aconseguir la seva llibertat.

Maragall ha sostingut que la campanya ERC ha demostrat que “parlar de Barcelona és fer-ho del procés” i s’ha felicitat per la participació del partit en “90 debats” electorals. “Crec que hem batut el rècord!”, ha dit rient. Acompanyat per les diputades Jenn Díaz i Marta Vilalta, el conseller Chakir El Homrani i l’exconseller –en un vídeo– Carles Mundó, l’alcaldable ha insistit en què ERC té “la victòria a l’abast a Barcelona” malgrat que pot anar d’un sol vot. “No podem acceptar cap altra fita que no sigui ser la força més votada”, ha subratllat.

Puig, Baró, Maragall, El Homrani, Vilalta i Díaz, a l'acte d'ERC a la Model / MMP

Puig, Baró, Maragall, El Homrani, Vilalta i Díaz, a l’acte d’ERC a la Model / MMP

També han intervingut a l’acte a la Model els números 3 i 6 de la candidatura barcelonina, l’economista Miquel Puig i la diputada Eva Baró. Puig ha ironitzat sobre com la política li ha complicat el projecte vital que tenia fa només cinc mesos i ha defensat que l’Estat sempre ha vist el creixement de Barcelona com una amenaça per a Espanya. “Barcelona ha de continuar sent una ciutat d’èxit i sembla que a Colau li fa por l’èxit”, ha advertit. Ha concedit, però, que “totes les ciutats d’èxit del món tenen dos perills”: “deixar fora de l’èxit massa gent” i “levitar sobre el país que els envolta”. La desconnexió entre capital i territori, ha argumentat, és la causa profunda de conflictes com el Brexit o la revolta d’armilles grogues a França.

Baró, en una vigorosa intervenció, ha criticat que “Colau defensi totes causes hagudes i per haver i no defensi la causa catalana”. També ha tret pit del tancament de la presó Model per part de l’exconseller Mundó i de la recent aprovació del decret de lloguers per part del Govern: “Davant dels escarafalls i les crítiques que ja estan fent [al decret] els del ‘Sí se puede’, els diem: nosaltres sí que hem pogut!”.

Finalment, El Homrani ha confiat que “aquest diumenge Barcelona dirà que és republicana” i ha apel·lat a predicar l’independentisme amb obra de govern. En aquest sentit ha augurat que “d’aquí 4 anys encara hi haurà més republicans i republicanes” a la ciutat perquè l’equip de Maragall haurà “fet bé la feina”. Jenn Díaz ha lloat la victòria d’ERC a les eleccions espanyoles del 28A per haver “trencat amb la lògica d’un país dividit i una Tabàrnia inventada” i Marta Vilalta ha demanat votar a Oriol Junqueras a les eleccions europees diumenge perquè a diferència del Congrés “al Parlament Europeu no els podran suspendre”: “Els nostres vots poden fer que tornin a ser lliures”.

Més notícies
El cara a cara entre Maragall i Colau serà divendres a SER Catalunya
Notícia: El cara a cara entre Maragall i Colau serà divendres a SER Catalunya
Comparteix
Les dues candidatures confirmen que han acordat com a data l'últim dia hàbil de la campanya electoral
Colau recull el guant i s’avé a un cara a cara amb Maragall
Notícia: Colau recull el guant i s’avé a un cara a cara amb Maragall
Comparteix
La líder dels comuns i el cap de llista republicà argumenten la idoneïtat del debat per la posició frec a frec que els auguren les enquestes
Maragall torna a esquivar debatre amb Artadi i prefereix un cara a cara amb Colau
Notícia: Maragall torna a esquivar debatre amb Artadi i prefereix un cara a cara amb Colau
Comparteix
L'alcaldable d'ERC ha reaccionat al veto de la JEC després de presentar el programa de mesures de transició energètica, amb el que vol mobilitzar 1.500 milions d'euros
Colau torna a atacar la Generalitat en la discussió sobre seguretat del debat de TV3
Notícia: Colau torna a atacar la Generalitat en la discussió sobre seguretat del debat de TV3
Comparteix
Collboni i Valls rivalitzen pel vot unionista i el socialista invoca el nom del seu “amic” Pedro Sánchez

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa