Ernest Maragall demana al “vent republicà” que el dugui a l’alcaldia

El cap de llista d'ERC ha iniciat la campanya electoral acompanyat d'Elisenda Alamany i amb el suport dels primeres espases del partit

L’alcaldable d’Esquerra Republicana de Catalunya a Barcelona, l’exconseller Ernest Maragall, ha iniciat la seva campanya electoral aquest dijous al vespre a la platja del Bogatell posant la voluntat de “reimpulsar” la ciutat i fer-la arribar “tan lluny com pugui arribar” com a pilar fonamental del seu projecte. Acompanyat d’Elisenda Alamany; del president del Parlament, Roger Torrent; el vicepresident del Govern, Pere Aragonès; i la candidata al Parlament Europeu, Diana Riba, Ernest Maragall, que ha afirmat que “fa un any estava jubilat”, ha demanat la força del “vent republicà” per arribar a l’alcaldia de Barcelona per “assumir totes les responsabilitats” del govern. El candidat, que considera que “Barcelona no va bé”, ha demana el vot per a construir la ciutat “del bon govern” i enfrontar tots els problemes que té per a ser una ciutat oberta a tothom, una ciutat diversa i, també, “una ciutat dona”.

La líder de Nova i número dos de la seva candidatura, Elisenda Alamany, ha criticat els qui, considera, volen fer “una Barcelona d’esquena a la resta de Catalunya”, aïllant-la i ha afirmat que ERC “vol parlar de Barcelona”, de l’expulsió de joves dels seus barris dels preus dels lloguers, de la transició energètica, de la lluita contra la precarietat i d’una ciutat diversa que, ha dit, ha de tenir “un alcalde i un projecte que entén la ciutat” i que, alhora, tingui vocació de capital d’un país on s’ha de continuar “fent República”. En aquest mateix sentit, un altre dels presents a l’acte, el vicepresident Aragonès, ha reivindicat Maragall com la persona idònia per a aquest projecte ja que, des de les sales de màquines de l’Ajuntament durant la dècada dels vuitanta, va tenir un paper molt important “a les millors transformacions de Barcelona dels darrers anys” encapçalades pel seu germà, Pasqual Maragall. “L’Ernest coneix la ciutat com ningú, ha reblat, i ha demanat “omplir les urnes de groc” el proper 26-M.

El president del Parlament, Roger Torrent, ha parlat més en clau de país i d’unes eleccions municipals que seran molt importants per al seu partit a tot el país. “La millor manera de fer republicans és fer republicans”, ha dit, i ha afirmat que ERC vol governar per ser “fidels a uns principis i uns valors” però també “per gestionar decentment els recursos públics”. Sense oblidar la situació general, però, Torrent també ha afirmat que Barcelona té “l’oportunitat de tenir un alcalde independentista”, en referència a Maragall, un pas que seria cabdal perquè, ha considerat, “la República es guanya en aquesta ciutat”. El camí, però, serà llarg, i és per això que ha cridat als candidats, membres de l’equip de campanya i militants del partit “a pencar”.

Més informació

Comentaris

    No 10/05/2019 2:23 pm
    No, amb el meu vot. Ja vaig tenir prou amb el tripartit que vau fer a la Generaliat on vau contribuir a deixar un deute de més de 7 milions que només recordem els que varem patir les retallades. Vosaltres ni el vau reconéixer, sou indignes!. Colau ha tornat a deixar la caixa buida, tot i que se la va trobar amb superavit. Diuen que heu de governar junts... doncs amb mi no compteu
    Millor que el porti a la llar de jubilats!. 10/05/2019 12:18 am
    Sr. Maragall no li sembla que és hora de donar pas a la gent jove?. Tants anys escalfant cadires i canviant de jaqueta no deu ser bó, no troba?

Nou comentari